dimecres, 2 de juny de 2021

Retiren els blocs de formigó i reobren la circulació de vehicles pel Coll de Banyuls

Retiren els blocs de formigó i reobren la circulació de vehicles pel Coll de Banyuls 

Obrim Passos ajorna la concentració prevista per dissabte i la farà el 19 de juny al Coll de la Manrella 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Banyuls de la Manrella (Costa Vermella, Albera, Rosselló, comtat de Peralada) 02/06/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, els vehicles ja poden circular des d'aquest dimecres al matí pel Coll de Banyuls, entre Banyuls de la Marenda (Costa Vermella, Albera, Rosselló, comtat de Peralada) i Rabós d'Empordà (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada). A primera hora s'han retirat els blocs de formigó que des de l'11 de gener impedien el pas.  

El col·lectiu per a l'obertura dels passos frontereres Obrim Passos diu que l'alcalde de Banyuls de la Marenda, Jean-Michel Solé, va fer gestions amb la Prefectura dels Pirineus Orientals per aconseguir el compromís de reobrir-lo. 

L'entitat havia convocat una concentració en aquest punt per aquest dissabte però ha decidit canviar-la de dia i lloc. Es farà el 19 de juny al Coll de la Manrella (Albera/les Salines, Agullana, Alt Empordà, comtat de Besalú), un dels tres passos que encara continua tancat. 

"El cas del Coll de Banyuls confirma que, conjuntament amb mobilitzacions, es poden obtenir resultats", asseguren en un comunicat. "Ens mantenim en el compromís d'esborrar la frontera i enfortir els llaços de catalanitat entre pobles veïns", afegeixen. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada