dissabte, 12 de juny de 2021

Neix el Sindicat de l'Habitatge de Salt per lluitar contra els ''continus desnonaments'' a la ciutat

Manifestació que s'ha fet aquest dissabte 12 de juny de 2021 a Salt en favor de l'habitatge

Neix el Sindicat de l'Habitatge de Salt per lluitar contra els ''continus desnonaments'' a la ciutat 

Més d'un centenar de persones s'han manifestat pel centre 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès, comtat de Girona) 12/06/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el  

Sindicat de l'Habitatge de Salt (Gironès, comtat de Girona) s'ha presentat avui a la localitat. Ho ha fet en una manifestació que ha recorregut el centre de Salt per denunciar els "desnonaments continus" que hi ha a la ciutat amb famílies vulnerables. 

Més d'un centenar de persones han seguit la marxa que ha servit per donar a conèixer el nou sindicat que agrupa diverses associacions que fa temps que estaven constituïdes. La manifestació ha transcorregut sense incidents i s'ha aturat davant de l'Ajuntament on s'ha penjat una pancarta interpel·lant-lo per evitar que se segueixi "fent fora la gent de casa seva". El sindicat, que es constituirà oficialment en els propers dies, ja té una reunió prevista amb el consistori per tractar la problemàtica. 

La portaveu del nou sindicat, María Graciela Espinoza, denuncia que són continus i reclama una solució a l'Ajuntament. Espinoza diu que en molts casos els pisos són propietat de fons voltor que no volen vendre ni tampoc llogar el pis als inquilins, sinó vendre'ls per paquets a altres fons. "No ens donen cap solució, no volen negociar", explica. 

A més, Espinoza assenyala que la majoria de casos són famílies vulnerables amb nens. La portaveu del sindicat denuncia que no tenen en compte els informes de vulnerabilitat i que segueixen endavant amb els desnonaments. "No els importa gens ni mica que hi hagi un paper que diu que no se'ls pot fer fora", assenyala. 

Per això, ara esperen una reunió amb l'Ajuntament de Salt que s'ha de produir en els propers dies. "Esperem trobar-nos per veure quines solucions poden oferir als veïns que estem en aquesta situació", explica. Per això, la manifestació s'ha aturat davant del consistori i han penjat una pancarta, en la que el feien responsable en part de la situació que viuen part de les famílies. 

Espinoza és una de les afectades per un fons voltor. En el seu cas, malgrat que amb l'advocada han intentat negociar una compra o un lloguer, el fons d'inversió s'hi nega i els vol fer fora amb quatre menors a càrrec. "Ara mateix un lloguer a Salt ronda els 700 euros al mes i has de pagar quatre mesos per endavant. Són molts diners", remarca. 

Una xarxa d'ajuda mútua 

Actualment el sindicat compta amb una quarantena de persones i es preveu que es constitueixi oficialment en breu. De totes maneres, la portaveu assenyala que "és molt més" que un sindicat. Han creat una xarxa d'ajuda que per met col·laborar entre ells quan un o altre necessita ajuda o quan està previst un llançament. 

També col·laboren fent tasques de reparació dels habitatges per tal de poder millorar-ne l'habitabilitat o acompanyant un afectat a fer les gestions necessàries, que en molts casos són llargues i complexes. 

La manifestació ha acabat amb uns parlaments al centre de la plaça de la Llibertat de Salt on hi ha hagut torn obert de paraula. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada