diumenge, 27 de juny del 2021

Mor un reclús en l'incendi de la seva cel·la a la presó del Puig de les Basses, a Figueres

Mor un reclús en l'incendi de la seva cel·la a la presó del Puig de les Basses, a Figueres 

El sinistre s'ha produït pels volts d'un quart de tres, quan un altre pres s'ha apropat a l'habitacle on es trobaven la víctima i un altre intern i ha provocat el foc. Un d'ells ha mort i els altres han patit ferides 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 27/06/2021.- Un reclús ha mort aquest diumenge, 27 de juny, a la presó del Puig de les Basses, a Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú), com a conseqüència d'un incendi provocat a la seva cel·la per un altre intern, segons han confirmat al diari El Periódico fonts penitenciàries.  

La víctima mortal, d'origen marroquí i nacionalitzat espanyol, complia una condemna de més de 13 anys per robatoris amb violència. 

El sinistre s'ha produït pels volts d'un quart de tres, quan un altre pres s'ha apropat a l'habitacle on es trobaven la víctima i un altre intern i ha provocat el foc. Després, un d'ells ha cremat la cel·la de l'autor del primer incendi. Els professionals de vigilància del centre penitenciari han intervingut ràpidament i han rescatat els presos. Un d'ells ha mort i els altres han patit ferides. 

El foc ha origina una gran fumarada i dos funcionaris de la presó han resultat ferits per la inhalació de fum. Els dos funcionaris de presons han estat traslladats a l'Hospital de Figueres, mentre que dos dels interns que han protagonitzat l'incident han estat conduïts a un centre sanitari de Palamós. 

Un d'aquests presos ferits és de nacionalitat marroquina i compleix una condemna per robatori amb violència de més de 16 anys. L'altre, de nacionalitat algeriana, està penat amb més de 12 anys de presó per delictes de robatoris amb violència i intimidació. Els tres interns que segons sembla han provocat l'incendi es trobaven al Departament Especial de Règim Tancat de la presó de Figueres. 

La comitiva judicial s'ha desplaçat fins al centre penitenciari per a l'aixecament del cadàver. 

Segons informa Gerió Digital, un incendi a dins del centre penitenciari del Puig de les Basses. a Figueres, ha deixat un mort i quatre persones ferides segons ha pogut saber aquest portal digital. 

Els fets han tingut lloc a les 14:45h quan s'han originat les flames a l'interior d'una cel·la del Departament Especial de Règim Tancat. Com a resultat del foc un pres, de nacionalitat magrebina, ha resultat mort i dos interns més han quedat ferits per inhalació de fum i els han traslladat a la cambra hiperbàrica de l'Hospital de Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona). Tot semblaria indicar que la víctima mortal és qui ha iniciat l'incendi.  

D'altra banda, dos funcionaris del centre que han col·laborat en les tasques d'extinció també han resultat ferits lleus per inhalació de fum i els han traslladat a l'Hospital de Figueres. 

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat cinc ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), tres d'elles medicalitzades i les altres dues que s'han utilitzat per al trasllat dels presoners a l'hospital. 

L'equip forense s'ha desplaçat a la presó per certificar la mort i ja s'ha procedit a l'aixecament del cadàver. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada