dimecres, 30 de juny del 2021

La positivitat dels tests d’antígens es duplica en una setmana a la Regió Sanitària de Girona

La positivitat dels tests d'antígens es duplica en una setmana a la Regió Sanitària de Girona 

La Regió Sanitària suma la xifra més alta de casos en un mes i mig  

El CAP de Can Gibert del Pla vacunarà cada dijous de juliol sense cita prèvia 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 30/06/2021.- Llegim al Diari de Girona que després de setmanes de millora i estabilització, darrerament Salut està registrant un repunt pronunciat de casos que preocupen els experts i autoritats sanitàries. Una de les principals causes és l'augment de casos positius entre la joventut, que s'ha incrementat des de fa dies, pels brots de covid-19 a viatges de final de curs. 

Mostra d'això és que, en una setmana, la positivitat dels tests d'antígens a la Regió Sanitària de Girona s'ha duplicat. Segons el balanç del Departament de Salut de la Generalitat de catalunya, el percentatge del 21 de juny era del 6,26% i el d'aquest dilluns ja era del 12,95%. A més, la positivitat de totes les proves en general, tant les PCRs com les d'antígens, ha augmentat un punt en una setmana i s'ha passat del 3,17% al 4,11%. 

Una altra dada preocupant és que ahir a la Regió Sanitària de Girona es va sumar la xifra més alta de casos en un mes i mig. En total, el Departament de Salut va notificar 192 casos positius, després de dies per sota del llindar de 100. No es produïa una xifra similar des del 8 de maig, quan es van detectar 197 casos. 

Pugen els ingressos 

Respecte a les altres dades d'ahir, en general tots els indicadors van augmentar. El risc de rebrot va passar de 67 a 74 punts i la velocitat de reproducció del virus (Rt), d'1,04 a 1,07. Si la transmissió supera el llindar d'1, significa que el contagi comença a descontrolar-se perquè una persona infectada en pot contagiar més d'una de mitjana. Seguidament, ahir hi havia dues persones ingressades i una de crítica més. 

El CAP de Can Gibert del Pla vacunarà cada dijous de juliol sense cita prèvia 

Una de les mesures per reduir el nombre de contagis és augmentar el ritme de vacunacions. El CAP de Can Gibert del Pla, a la ciutat de Girona, vacunarà sense cita prèvia cada dijous a la tarda el juliol a persones d'entre 40 i 70 anys. Com que s'administrarà la monodosi de Janssen, es vol arribar a completar la cobertura vacunal de màxim de persones possible, 

Marató demà a l'Escala  

També es fan nous maratons de vacunació sense cita prèvia per a persones a partir de 30 anys d'edat en diverses localitats, com segons informa la Fundació Salut Empordà al CER de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries), demà dijous, 1 de juliol, de 10 del matí a la una del migdia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada