dissabte, 5 de juny del 2021

La Garrotxa es manté entre les comarques amb més casos de covid-19

La Garrotxa es manté entre les comarques amb més casos de covid-19 

Els hospitalitzats a la Regió Sanitària de Girona es mantenen igual que el dia anterior 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot/Sant Joan les Fonts (la Garrotxa, comtat de Besalú) 05/06/2021.- Llegim al Diari de Girona que és una realitat palpable que la incidència de casos de covid-19 està baixant de forma generalitzada al Principat de Catalunya. Malgrat tot, encara hi ha alguns punts on la covid-19 es fa resistent i, com a conseqüència, els positius no acaben de baixar del tot. De fet, un d'aquests punts ha patit el coronavirus-19 de forma severa al llarg d'aquest any i tres mesos, causant una taxa de mortalitat molt elevada. Es tracta de la Garrotxa i, tot i que no ho fa de la mateixa manera que fa uns mesos, la covid-19 el contagi hi segueix sent present. 

Segons el darrer balanç del Departament de Salut, és la segona comarca del Principat de Catalunya amb la incidència de positius més elevada, amb 226,34 positius per cada 100.000 habitants els darrers catorze dies. Seguidament, el risc de rebrot és de 138 punts, xifra lleugerament per sobre de la mitjana gironina i catalana. A més, en la darrera setmana s'han registrat set hospitalitzats i una defunció. 

Malgrat tot, els casos s'han reduït a pràcticament la meitat en una setmana i la incidència acumulada també ha baixat a la meitat en dues setmanes. Com que es partia d'uns valors molt elevats, encara costa de baixar. 

A l'altra cara de la moneda hi ha la Baixa Cerdanya, ja que és la comarca de la demarcació gironina amb els indicadors més baixos. La incidència és de 67,83 i el ric de rebrot, de 27 punts. En la darrera setmana s'han detectat quatre casos i dues persones ingressades. 

Situació global a la Regió Sanitària de Girona 

Respecte a les dades globals de la Regió Sanitària de Girona, ahir el risc de rebrot va tornar a baixar després de dies a l'alça però la transmissió del virus va pujar i ja s'aproxima al màxim recomanat. 

Les persones hospitalitzades i les que es troben en estat crític es van mantenir en la mateixa xifra que el dia anterior. Com a dada destacada, l'Hospital de Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) no té cap persona pacient ingressada pel virus. Seguidament, els casos van baixar després del creixement de l'anterior balanç i es va produir una defunció. 

La vacunació, en canvi, va assolir una de les xifres més altes de la pandèmia. Segons les dades de dijous, a la Regió Sanitària de Girona el Departament de Salut va vacunar 4.833 pesones de la primera dosi i 4.275, de la segona. Amb l'inici de les segones dosis als col·lectius essencials --avui fa una setmana--, el ritme de vacunació s'ha accelerat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada