dimecres, 16 de juny del 2021

El TSJ tomba el contracte d’aigua de la Bisbal d’Empordà amb Sorea

El TSJ tomba el contracte d'aigua de la Bisbal d'Empordà amb Sorea 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tombat el contracte de l'aigua de la Bisbal d'Empordà amb Sorea  

Ho ha anunciat l'Ajuntament  

D'aquesta manera, la gestió pública de l'aigua al municipi és més a prop 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) 16/06/2021.- Segons Ràdio.Capital.Cat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat el contracte de l'aigua de la Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) amb Sorea. Ho ha anunciat l'Ajuntament. D'aquesta manera, la gestió pública de l'aigua de la Bisbal d'Empordà està més a prop. 

El TSJC ha donat la raó a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà en el litigi amb Sorea, una empresa d'Agbar.  

El 2017, l'equip de govern de l'exalcalde Lluís Sais va anul·lar el contracte de l'aigua amb la intenció de fer-ne una gestió pública. Però l'empresa ho va dur al Jutjat Contenciós-administratiu Núm. 2 de Girona, i la primera sentència, del juny de 2020, va donar la raó a l'empresa. 

Però finalment, el TSJ, segons ha explicat l'Ajuntament, els ha donat la raó. Enric Marquès, alcalde de la Bisbal d'Empordà, assegura que "entenen que s'hagi atès el recurs", però que "és probable que Agbar el recorri". Ara, l'Ajuntament fa una crida a l'empresa a negociar com "liquidar el contracte". 

Així doncs, cal establir un nou model de gestió d'aigua. Enric Marquès explica que "portar-ho des del propi municipi seria la millor opció, però cal fer un estudi de totes les possibilitats per trobar la que s'adequa més a la Bisbal". Per això, l'alcalde explica que s'ha de crear una comissió de seguiment i realitzar un estudi, entre altres. En total, un procés que podria durar entre sis i vuit mesos. 

Al mateix temps, l'any 2014 Sorea va interposar un primer contenciós al considerar insuficient el preu del servei de subministrament d'aigua. L'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Enric Marquès, recorda que aquest litigi continua obert a hores d'ara. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada