dijous, 24 de juny del 2021

Detenen un pagès a causa d’un tractor entravessat a les Guilleries

Detenen un pagès a causa d'un tractor entravessat a les Guilleries  

L'obstacle rural va obligar a anul·lar un tram del ral·li Legend Les Corbes, que passa per les Guilleries 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Hilari Sacalm (les Guilleries, la Selva) 24/06/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que els Mossos van detenir dissabte, 19 de juny, a Sant Hilari Sacalm (les Guilleries, la Selva) en Francesc Xavier Fàbrega, de 51 anys, un pagès que regenta una masia de turisme rural, sota l'acusació policial d'haver bloquejat el pas dels cotxes participants al ral·li Legend Les Corbes Memorial Eduard Carreras a l'haver-hi entravessant un tractor enmig de la carretera.  

Segons la versió periodística, es donaria la circumstància que Xavier   

Fàbrega suposadament hauria intentat legalment fer anular la celebració del ral·li,  

Finalment, amb diverses acusacions policials a sobre seu va dormir una nit del dissabte als calabossos del Mossos i diumenge fou posar a disposició del Jutjat de Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva), que el va deixar en llibertat però investigat per delictes de desordres públics, resistència i desobediència a l'autoritat, ja que es que els Mossos el van denunciar de desobeir quan el van anar a detenir, 

Fa més de deu anys de queixes veïnals 

El problema sobre demostracions esportives i els ral·lis que es munten a les Guilleries queda reflectit en les cròniques periodístiques de fa més d'una dècada. Xavier Fàbrega actuava de portaveu de les veïns i dels veïns opositors, que es queixaven de les molèsties que els ocasionava llavors el pas del ral·li Catalunya-Costa Brava i el públic que s'aplegava pels entorns de les Guilleries.  

Davant la imminent celebració de la sisena edició del ral·li Legend Les Corbes, segons el diari esmentat, Xavier Fàbrega hi ha constància que va fer gestions legals en un àmbit institucional per intentar aturar-la.  

Dissabte els organitzadors, amb els permisos de Trànsit i el suport dels ajuntaments de Sant Hilari Sacalm, Sant Sadurní d'Osormort, Arbúcies, Osor, Santa Coloma de Farners i Llagostera, van tirar endavant la competició, després que el dia abans s'hagués fet un tram d'exhibició. Al matí es van fer amb normalitat quatre dels trams. Els organitzadors tenien a 200 persones vetllant per la seguretat. Durant l'etapa al pla de les Arenes, terme de Sant Hilari Sacalm, es van trobar amb un tractor enmig de la GIV 5411, en un tram de recta. El tractor, amb una desbrossadora enganxada, havia quedar entravessat al km 4 de la carretera i el primer pilot que se'l va trobar va ser qui al final va guanyar el ral·li, Dani Oliveras, que va esquivar-lo. El pilot que venia després, segons fonts de l'organització de que es fa ressò el diari, va aturar-se. El tractor va obligar a aturar el ral·li momentàniament i el tram del pla de les Arenes va quedar anul·lat de la competició final.  

Els organitzadors van alertar els Mossos, que tenien agents desplaçats a la zona per controlar la seguretat del ral·li, que van córrer a buscar Xavier Fàbrega per tenir entravessat el tractor.  

Xavier Fàbregas va argumentar que el tractor se li havia quedat aturat accidentalment mentre maniobrava després de fer feines de desbrossar per la zona. Un argument que els organitzadors del ral·li pensen que es un pretext i el fet estava planificat i que, a més, segons expliquen a la periodista de fets diversos del diari El Punt Avui, un parent de Fàbrega es dirigia cap a la zona amb un altre tractor suposadament amb les mateixes intencions.  

Segons aquesta versió periodística a favor del ral·li, quan els Mossos van demanar a Xavier Fàbrega que s'identifiqués, aquest es va negar a donar-los la documentació i va acabar detingut per desobediència a l'autoritat, a part de per desordres públics. Els Mossos també van identificar una dona que es va presentar al lloc i va discutir amb els agents, però en el seu cas no va ser detinguda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada