divendres, 4 de juny del 2021

Contra el macro parc eòlic marí capitalista a la badia de Roses

Contra el macro parc eòlic marí capitalista a la badia de Roses 

Posició del Grup Tramuntana Floreal 

Com altres el projectes --en curs-- el macro parc eòlic marí al badia de Roses que vol imposar el capitalisme afectaria el paisatge de la Costa Brava Nord i també la biodiversitat marina, els tres parcs naturals de la zona, el sector pesquer i al turisme.  

El projecte correspon a una aposta empresarial que pilota entorn els fons financers NextGeneration, als quals els seus promotors capitalistes aspiren a pagar la seva obra amb ajuts públics concedits dins l'àmbit de la denominada "transformació del model energètic" (capitalisme verd de la nova revolució industrial en temps de gran depressió econòmica). Sense aquests fons el macro parc eòlic marí no es farà, ja que els seus promotors, com a bons empresaris capitalistes, es faran enrere d'aquesta gran inversió econòmica i el projecte quedarà en res, com ja en temps del franquisme tardà passà amb el d'una central nuclear a la Fonollera, al terme de Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà). 

El desenvolupament de les energies renovables no té per què implicar la construcció de megaprojectes com el parc a la badia de Roses. 

Defensem que l'estratègia social ecologista passa per liquidar l'energia nuclear i les energies fòssils en el marc del decreixement generalitzat i una nova cultura naturiana de contrarevolució industrial --ja que el capitalisme, el treball assalariat i el regne de la Mercaderia corresponen a la revolució industrial en totes les seves formes (moment històric del neolític productivista final).  

Considerem que aquesta posició correspon als sectors més avançats del pensament ecologista anticapitalista des darrers decennis, com ara l'anarcoprimitivisme. Cosa que esmentem davant declaracions i articles a favor del projecte en marxa d'un macro parc eòlic marí a la badia de Roses (des de Cap de Creus a les Illes Medes) a la premsa convencional per alguns consultors ambientals i polítics ecoliberals (per exemple, escrits als diaris La Vanguardia i Diari de Girona).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada