diumenge, 13 de juny del 2021

Concentracions contra la violència masclista i els feminicidis a les places

Concentració a Girona contra els feminicidis

        Concentració a Girona contra els feminicidis

Concentracions contra la violència masclista i els feminicidis a les places  

Concentració a la plaça del Vi de Girona 

Minut de silenci a Figueres en memòria de les víctimes de la violència masclista 

En el que portem d'any, 17 dones i dues menors han estat assassinades en crims de gènere a l'Estat espanyol 

Les mobilitzacions més nombroses han estat a Barcelona, València i Palma, entre més pobles, viles i ciutats dels Països Catalans 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 12/06/2021.- Milers de persones, majoritàriament dones, es van manifestat divendres al vespre a les places d'arreu contra la violència masclista i els feminicidis.  

L'augment dels casos de violència de gènere arran de la pandèmia de covid-19 i els assassinats de les últimes hores han fet que el moviment feminista torni a sortir als carrers per a protestar contra el masclisme, el patriarcat i els feminicidis. 

Encesa d'espelmes a la plaça del Vi 

Segons el Diari de Girona, hi va haver una encesa d'espelmes a la plaça del Vi de Girona.  

Més d'un centenar de persones es van concentrar divendres al vespre a la plaça del Vi de Girona per condemnar els últims feminicidis.  

La concentració es va fer arran de la troballa del cadàver d'Olivia, una de les dues germanes desaparegudes i localitzada morta al mar a Tenerife. 

Minut de silenci a Figueres en memòria de les víctimes de la violència masclista 

Segons EMPORDA.INFO, el silenci a la plaça de l'ajuntament de Figueres abraça les desenes de persones que s'han concentrat per dir prou a la violència masclista i els feminicidis.  

La concentració del divendres es va avançar a les 7 de la tarda. Tenia  com a finalitat conscienciar la ciutadania que cal acabar amb aquesta xacra social. Hi havia l'alcaldessa, Agnès Lladó, acompanyada de representants polítics de l'Ajuntament de Figueres, i també la directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata. 

En el que portem d'any, 17 dones i dues menors han estat assassinats en crims de gènere a l'Estat espanyol. Són 1.095 les dones víctimes mortals de la violència masclista en l'àmbit de la parell des del 2003 i 39 els menors assassinats pels seus pares o les parelles o ex parelles de les seves mares des del 2013. 

A altres poblacions de les comarques gironines també es van fer concentracions a les places dels ajuntaments. En el cas de l'Escala a les 22:00h un grup de persones es va trobar a la plaça de l'ajuntament, segons un corresponsal de Tramuntana Vermella Mail.  

Més de dues mil persones a la plaça Sant Jaume de Barcelona  

La concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, amb més dues mil persones, la majoria dones, es desplaçà en manifestació, al crit 'Els carrers sempre seran feministes', pel carrer Ferran i la Rambla fins acabar en una asseguda de dones a la plaça de Catalunya, a l'estil del moviment 15-M. 

Segons VilaWeb, arreu dels Països Catalans hi va haver concentracions davant els ajuntaments a les 22.00h del divendres, com ara a la plaça Sant Jaume de Barcelona. A la plaça de l'Ajuntament de València també hi va haver una concentració nombrosa, així com a Palma i també a altres municipis dels Països Catalans. Altres ciutats van ser Marratxí,Castelló, Alacant, Vilasar de Mar, Premià de Mar, Sant Just Desvern, Calafell, Altafulla, Terrassa, Sant Joan Despí, Badalona, La Garriga, Capellades i moles més.  

A nivell d'Estat espanyol hi va haver una nombrosa concentració a la plaça del Sol de Madrid. Durant el dia, hi ha hagut una concentració a Tenerife. 



Minut de silenci a la plaça de l'Ajuntament de Figueres contra la violència masclista

      Minut de silenci a la plaça de l'Ajuntament de Figueres contra la violència masclist



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada