dimecres, 19 de maig del 2021

Presentació del còmic 'Nubes negras'

 
Presentació del còmic
NUBES NEGRAS
dissabte, 22 a les 18 hores




«Nubes negras», d'Antonio Raya Rosas ens conta la història d'un emigrant andalús que marxa a Barcelona en els conflictius anys vint buscant una oportunitat de treball. Un còmic que ens mostra la Barcelona conflictiva i reivindicativa, però també la Barcelona moderna i cosmopolita. Una de les principals ciutats europees que havien sabut aprofitar l'estirada industrial de finals del segle XIX.
Antonio Raya ens mostra així una història del pistolerisme a la Barcelona de 1920, a través d'Antonio; un jornaler andalús que es veu obligat a abandonar el seu poble per no doblegar-se davant el servilisme propi del camp. Renúncia a tot i marxa a Barcelona en cerca d'oportunitats, però es troba una ciutat paralitzada per culpa de l'acció sindical i la repressió governamental. I abans de donar-se compte, acaba dins d'aquesta voràgine sindical i violenta.
Un còmic replet d'elements històrics amb un excel·lent enfocament didàctic i divulgatiu. El servilisme agrari, el treball per peonades, la xarxa de transports, la prostitució, les accions sindicals, el paper de la CNT, els costums socials de l'època, els assalts de la guàrdia civil o l'exili al continent americà


 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada