dijous, 6 de maig del 2021

La Bisbal d’Empordà, Olot i Sant Hilari Sacalm és on més augmenten els casos positius de covid-19 a la Regió Sanitària

La Bisbal d'Empordà, Olot i Sant Hilari Sacalm és on més augmenten els casos positius de covid-19 a la Regió Sanitària 

La pandèmia de covid-19 torna a entrar amb força a la Garrotxa i el Departament de Salut es planteja fer-hi un altre cribratge  

La Regió Sanitària de Girona registra la dada de crítics més elevada des de finals de febrer amb gairebé seixanta 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) 06/05/2021.- Llegim al Diari de Girona que malgrat que els indicadors de contagi de covid-19 estan bastant estancats, el nombre de casos positius que es detecta diàriament a la Regió Sanitària de Girona segueix sent bastant elevat. A més, si s'analitzen les dades detalladament, hi ha algunes Àrees Bàsiques de Salut que destaquen especialment per sobre de les altres. 

El cas més evident és el d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú), on novament el virus de covid-19 entra amb força. Segons dades actualitzades des del Departament de Salut, en la darrera setmana s'han diagnosticat 172 casos positius, 48 més que l'anterior. A més, des de fa dies Olot és la ciutat de més de 20.000 habitants amb el risc de rebrot més elevat del Principat de Catalunya. Ahir era de 981 punts. Tal com va explicar el director de la Regió Sanitària Girona Nord, Josep Carreras, la situació d'Olot i la Garrotxa torna a ser una «mala notícia». Segons Carreras, diversos brots familiars serien les causes d'aquest increment de casos positius. 

A l'àmbit escolar, el centre educatiu amb més casos diagnosticats en els últims deu dies torna a ser l'Escola Pla de Dalt, que té cinc grups confinats per la detecció de disset positius, segons informa el portal de dades Traçacovid. La gravetat de la situació s'estén a tota la comarca de la Garrotxa i també destaca l'augment de casos a Sant Joan les Fonts (Alta Garrotxa, la Garrotxa, comtat de Besalú). El Departament de Salut no descarta tornar a fer un cribratge a la ciutat d'Olot, tal com s'ha fet recentment. 

Seguidament, l'Àrea Bàsica de la Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona) ha registrat un augment de 37 casos positius en una setmana. Aquest increment es deu, en gran part, al brot detectat a la residència, que fins dimarts acumulava 28 casos positius. 

Finalment, si tenim en compte la incidència de casos, una altra àrea bastant afectada és la d'Arbúcies (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona) i Sant Hilari Sacalm (les Guilleries, la Selva, comtat d'Osona). El focus se centra sobretot a les escoles del segon municipi, que acumulen casos 38 positius els darrers deu dies. 

Casos crítics disparats 

Finalment, respecte a les dades d'ahir de la Regió Sanitària de Girona, el més preocupant és el fort increment d'hospitalitzats crítics. Ahir n'hi havia nou més que el dia anterior i no es registrava una xifra tan alta des del 24 de febrer. 

La resta de dades es van mantenir estables i com a bona notícia no es va produir cap defunció per coronavirus-19. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada