diumenge, 30 de maig del 2021

Homenatge a les víctimes del bombardeig feixista a Granollers 31-05-1938


Homenatge a les víctimes del bombardeig feixista a Granollers
31-05-1938
dilluns, 31-05-2021 a les 19.30h a la Plaça Porxada
MAI MÉS!



----------------------
Passi del documental 
GUSTAU, la Transició al descobert
   Un documental de Jaume Domènech    
Dijous, 03-06-2021 a les 20h
  Amb Jaume Domènech, director i productor del documental i Marc Muñoz, germà d'en Gustau  
Lloc: Cinema Edison C. Joan Camps, 1 Granollers


Gustau, la Transició al descobert.

L'assassinat del jove Gustau Muñoz és el punt de partida per a qüestionar la Transició espanyola, i els crims comesos en aquest període.

El capvespre de l'onze de setembre de 1978, en el context d'una manifestació en contra de la Transició espanyola i en favor de la independència de Catalunya, prop de la confluència amb el carrer Avinyó, Gustau Muñoz de Bustillo, es desploma en una de les voreres del carrer Ferran després de rebre un tret per l'esquena. En el moment de la mort, Gustau tenia només setze anys i havia acompanyat a la protesta al seu germà Marc de 18 anys. El documental narra la perseverant recerca de veritat i justícia per part de Marc i la seva família. L'assassinat del jove Gustau és el punt de partida per a qüestionar la Transició espanyola, de la qual s'ha silenciat, des dels seus inicis fins al present, els crims comesos pel règim.

En aquest escenari, l'obertura de la jurisdicció universal, sorgeix com a única sortida enfront de la impunitat sostinguda fins a l'actualitat per un complex entramat polític, judicial, social, econòmic i cultural. Quaranta anys després de l'assassinat d'en Gustau, els familiars troben la possibilitat l'any 2018 i a vint mil quilòmetres, en la República Argentina, de demanar justícia i aconseguir que un tribunal decideixi per primera vegada sobre un delicte comès durant la Transició, obrint així la porta perquè tots el crims comesos en aquest període, i que restaven impunes, siguen inclosos també en la querella argentina contra els crims del franquisme.


 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada