divendres, 7 de maig del 2021

El president del Col·legi de Metges de Girona demana «cautela»

«S'acaba l'estat d'alarma amb els hospitals gironins molt tensos encara» 

El president del Col·legi de Metges de Girona demana «cautel 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 07/05/2021.- Llegim al Diari de Girona que demà, dissabte, a les 12 de la nit finalitza l'estat d'alarma després de més de mig any de vigència. Aquesta mesura, que es va implementar enmig de la segona onada de la pandèmia de covid-19, ha comportat que les autonomies hagin pogut regularitzar el toc de queda, els confinaments perimetrals o limitar el nombre de persones en reunions socials. A partir de demà, almenys al Principat de Catalunya ja no hi haurà toc de queda i es permetrà la llibertat de moviment a dins i fora del territori.  

Aquesta flexibilització de mesures no arriba, però, en consonància amb una millora suficient de les dades epidemiològiques. 

Concretament a la Regió Sanitària de Girona, els indicadors de contagi fa setmanes que estan per sobre de la mitjana del Principat de Catalunya i segueixen estancats. A més, els casos diaris continuen superant el llindar de 200 de mitjana i el més preocupant és que darrerament s'ha produït un fort increment de crítics. «Hauria sigut més idoni que el final de l'estat d'alarma hagués arribat amb els hospitals menys tensos, desgraciadament el nombre de pacients greus continua sent alt tot i que almenys ja no són d'edats avançades», va explicar al Diari de Girona el president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana. L'anestesiòleg del Trueta va afegir que aquesta situació «ens ha de fer estar alerta i prendre totes les mesures necessàries igual que abans perquè encara hi ha molta gent que no està vacunada». Vilaplana concreta que «ens esperen dos mesos de paciència en què s'acabi de vacunar la població de 40 a 60 anys perquè hi ha un percentatge molt elevat de persones amb aquesta franja d'edat que responen al virus de forma severa». 

Respecte a la decisió del Govern de la Generalitat de Catalunya de no prendre mesures extres per limitar el toc de queda, el metge gironí considera que és «encertada per evitar traves jurídiques però que si les dades empitjoren, caldrà ser restrictius encara que s'hagi danar als tribunals». Finalment, va destacar la importància de controlar els brots familiars i escolars que «apareixeran més sovint per l'augment d'interacció social i la circulació de la variant britànica, que és més contagiosa». 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada