dijous, 20 de maig del 2021

El Departament de Salut dona per tancats els brots de covid-19 a les residències d'Esponellà i la Bisbal d'Empordà

El Departament de Salut dona per tancats els brots de covid-19 a les residències d'Esponellà i la Bisbal d'Empordà 

Entre els dos centres s'han sumat 49 persones usuàries positives i 11 de les que hi treballen contagiades 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Esponellà (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) 20/05/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el Departament de Salut ha donat per tancats els dos brots de covid-19 que hi havia a les residències Pla de Martís d'Esponellà (Pla de l'Estany, comtat de Besalú) i Zoilo de la Bisbal d'Empordà (Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona). El Departament de Salut ha retornat els centres a la categoria verda, que vol dir que no hi ha cap usuari contagiat i s'ha començat a fer el desaïllament de les persones afectades pel virus.  

En el cas del centre d'Esponellà s'han detectat 16 casos de 50 residents i sis treballadors s'han contagiat.  

Per altra banda, la residència Zoilo de la Bisbal ha registrat 33 dels 55 usuaris i 5 treballadors han contret la malaltia. En aquest últim centre també s'han produït dues morts durant el brot de covid-19. 

La residència del Pla de Martís va anunciar de l'inici del brot durant l'abril que va fer aflorar els 16 casos positius. La majoria de les persones usuàries van ser asimptomàtics perquè ja estaven vacunades. També es va produir una mort d'una dona d'edat avançada amb patologies prèvies. El procés d'obertura es va començar la setmana passada amb el desaïllament de 13 persones contagiades i aquest dilluns es va fer un cribratge previ al desaïllament dels 34 contactes estrets, que estaven en quarantena preventiva. Una vegada que s'han tingut els resultats de les proves --tothom ha donat negatiu--, s'ha finalitzat l'aïllament d'aquests 34 persones residents i de les dues usuàries contagiades que faltaven. 

La residència Zoilo de la Bisbal d'Empordà 

Pel que fa a la residència Zoilo de la Bisbal d'Empordà, el brot de covid-19 es va detectar el 26 d'abril. Finalment ha afectat a 33 persones de les usuàries dels 55 que hi ha i dues d'elles han mort.  

Al llarg de la setmana passada ja es va començar a desaïllar les 28 persones residents contagiades que han superat la malaltia sense símptomes o amb símptomes lleus.  

Aquesta setmana quedaven només dues persones que actualment han completat els deu dies de quarantena i ja han superat la malaltia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada