divendres, 14 de maig del 2021

Cribratge amb automostra a Sant Hilari Sacalm pel repunt de casos de covid-19

Cribratge amb automostra a Sant Hilari Sacalm pel repunt de casos 

Un brot a l'institut de secundària va provocar 90 casos positius en un setmana 

Se suspenen fins avui les classes a la Casa de Cultura 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Hilari Sacalm (les Guilleries, la Selva, comtat d'Osona) 14/05/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que el Departament de Salut completarà avui un cribratge massiu d'automostra a Sant Hilari Sacalm (les Guilleries, la Selva, comtat d'Osona) a causa del repunt de positius per covid-19 les últimes setmanes.  

L'Ajuntament havia demanat que hi hagués el cribratge arran d'un brot a l'institut del municipi, l'Anton Busquets i Punset.  

A banda d'ahir al matí, les automostres també es podran recollir o lliurar avui, de les 5 de la tarda a les 8 del vespre, a la Casa de Cultura. 

L'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Ramon Veciana (Partit Independent de les Guilleries, PIG), explica que van detectar un brot a l'institut de "joves d'11 a 15 anys i que llavors es va estendre ràpidament, a germans, pares i familiars, cosa que va fer que en pocs dies s'arribés a 90 casos de cop [fa 15 dies]". Els primers casos del repunt es van conèixer fa tres setmanes. En els últims set dies hi ha hagut "28 casos nous", detalla. 

Veciana explica que els centres educatius (l'institut i les escoles Guilleries i Sant Josep) van fer un cribratge als escolars, però que estaven "preocupats per tot el poble".  

Amb l'examen als centres, es van detectar una dotzena de casos al dia.  

A la segona sol·licitud --diu l'alcalde--, el Departament de Salut va accedir a fer el cribratge. 

A causa de la situació de la puja de positius per coronavirus-19, l'Ajuntament va decidir suspendre les classes presencials a la Casa de Cultura per precaució --des del dia 3 de maig fins avui--. No s'hi fan, entre altres activitats, l'aula d'art, català ni classes de ioga. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada