diumenge, 16 de maig del 2021

Concentració d’entitats LGTBI de Girona

Concentració de les entitats LGTBI de Girona | DDG

Demà dilluns 17 de maig, Dia Internacional de Lluita contra la LGTBI-fòbia

Concentració d'entitats LGTBI de Girona 

Les agressions i incidents LGTBI-fòbics creixen un 20 % al Principat de Catalunya 

L'Observatori contra l'Homofòbia alerta que en el 2021 les xifres poden augmentar per l'extrema dreta 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 16/05/2021.- Llegim al Diari de Girona que diverses entitats LGTBI de Girona (GLG, FAGC, Dissidents, CU28J) i el suport de l'àmbit LGTBI de CCOO van realitzar ahir una concentració davant la seu a Girona de la Subdelegació del Govern espanyol dels actes del Dia Internacional de la Lluita contra l'LGTBI-fòbia. Es va llegir un manifest de suport a la llei trans estatal. 

Les agressions i incidents LGTBI-fòbics creixen un 20 % al Principat de Catalunya 

Segons un despatx de l'agència EFE, l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) alerta que el confinament ha disparat les incidències de LGTBIfòbia al Principat de Catalunya, que han crescut un 20 % pel que fa a 2019, i creu que aquestes xifres poden augmentar durant 2021 per l'auge de l'extrema dreta. 

En el dia abans de la celebració, demà dilluns 17 de maig, Dia Internacional de Lluita contra la LGTBI-fobia, el coordinador tècnic de l'OCH, Cristian Carrer, ha explicat a EFE que l'organisme va rebre en 2020 un total de 189 casos de discriminacions contra el col·lectiu LGTBI, i destaca especialment l'augment de les incidències contra els homes gais i bisexuals. 

Carrer sosté que "la pandèmia ha travessat aquestes incidències" i assegura que des de l'OCH preveuen que les discriminacions seguiran augmentant tant pel context social de la pandèmia de cobid-19 com per "l'augment de l'extrema dreta". En aquesta línia, el coordinador de l'entitat ressalta que "l'extrema dreta i els discursos d'odi, que banalitzen aquestes situacions, legitimen certes pràctiques discriminatòries i són un caldo de cultiu perquè passin certes coses". 

Pel que fa a les incidències rebudes al llarg de 2020, el 32 % han tingut lloc a la via pública, el 16,6 % a Internet i xarxes socials i un 13 %, en les llars dels afectats. Els homes gais i bisexuals segueixen la tendència de l'any anterior en conformar el 60 % de les denúncies reportades per l'OCH. 

Davant aquestes incidències, l'OCH ha engegat un nou servei gratuït de telefonia dirigit exclusivament a les dones lesbianes, bisexuals i transexuals per facilitar-los eines de denúncia, visibilitzar la seva situació i construir un espai segur per a elles. 

D'aquesta manera, l'Observatori espera aproximar-se a les vivències d'aquestes agressions per "evidenciar encara més la problemàtica social i la urgència social d'intervenir des d'unes polítiques públiques efectives". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada