dissabte, 1 de maig del 2021

Antonio López Sánchez

Necrològica d'Antonio López Sánchez aparegueda en el periòdic parisenc "Le Combat Syndicaliste" del 13 de gener de 1977

Necrològica d'Antonio López Sánchez aparegueda en el periòdic parisenc Le Combat Syndicaliste del 13 de gener de 1977

 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

L'1 de maig de 1897 neix a Almansa (Monte Ibérico-Corredor de Almansa) l'anarcosindicalista Antonio López Sánchez 

Militant de la CNT-AIT a Barcelona, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir-ne s'incorporà a les Companyies de Treballadors Estrangers 

Antonio López Sánchez: L'1 de maig de 1897 neix a Almansa (Monte Ibérico-Corredor de Almansa, Albacete) l'anarcosindicalista Antonio López Sánchez. El seu pare es deia Francisco López i la seva mare, María Sánchez.  

Quan era un infant s'instal·là amb la seva família al Poblenou de Barcelona.  

Després milità en el Sindicat del Metall i en el Sindicat Fabril (Ram de l'Aigua) de la Confederació Nacional del Treball (CNT).  

Durant la guerra ocupà càrrecs de responsabilitat orgànica.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir-ne s'incorporà a les Companyies de Treballadors Estrangers (CTE).  

Més endavant, participà en la reorganització de la CNT-AITen l'Exili.  

Milità a Roanne (Lére, Forêz, Ôvèrgne-Rôno-Arpes, Arpitània), on fou secretari de la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili, i des de 1971 a Marinhana (Boques del Roine, Provença. Occitània). La seva companya fou Antonia María Abadías.  

Malalt durant anys, Antonio López Sánchez va morir el 3 de desembre de 1976 al seu domicili de Marinhana i va ser inhumat tres dies després al cementiri d'aquesta localitat.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada