divendres, 16 d’abril del 2021

Tres milers d'alumnes de les comarques gironines ja estan confinats a causa de la pandèmia de covid-19 després del retorn a les classes

Tres milers d'alumnes de les comarques gironines ja estan confinats a causa de la pandèmia de covid-19 després del retorn a les classes 

L'endemà del Dilluns de Pasqua, els centres de Girona van obrir amb 255 alumnes a casa seva, però la xifra ha anat pujant dia a dia fins a fregar els 3.000 tot i que encara està lluny del pic màxim de la tercera onada quan es van superar els 5.700 

Cribratge massiu a l'Escola Domeny, on hi ha un centenar d'alumnes i de mestres en confinament 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 16/04/2021.- Llegim al Diari de Girona que milers d'alumnes de les comarques gironines ja estan confinats després del retorn a les classes 

L'endemà del Dilluns de Pasqua, els centres de les comarques gironnes van obrir amb 255 alumnes a casa seva, però la xifra ha anat pujant dia a dia fins a fregar els 3.000 tot i que encara està lluny del pic màxim de la tercera onada quan es van superar els 5.700. 

Els 2.829 alumnes i 122 professionals de les comarques gironines que s'hauran d'estar a casa les dues properes setmanes són producte dels 117 grups confinats a la demarcació de Girona.  

Segons les darreres dades d'Educació, hi ha grups confinats al conjunt de les comarques gironines i en la majoria de casos només hi ha 1 o 2 grups confinats per centre, excepte algunes que en tenen tres i, de moment, només un amb quatre: l'Institut Cap Norfeu de Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada).  

En canvi, amb un grup confinat menys (3), l'Escola Pinya de Roses de Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) és el centre amb més positius confirmats els últims deu dies amb 7; un més que a La Salle de Girona, Els Cendrassos de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) o el Brugulat de Banyoles (Pla de l'Estany, comtat de Besalú). 

Cribratge massiu a l'Escola Domeny, on hi ha un centenar d'alumes i de mestres en confinament 

El Departament de Salut va iniciar ahir un cribratge massiu a l'Escola Domeny de Girona per l'increment de positius entre l'alumnat i mestres. Segons va informar la directora del centre, Anna Alsina, al Diari de Girona, en els darrers dies «han sorgit diversos casos en un mateix grup i vam proposar a la gestora covid-19 de l'escola organitzar un cribratge massiu per tallar la cadena de contagi i hi va estar totalment d'acord». 

És per això que el Departament de Salut va iniciar ahir les proves PCR a cinc grups i avui continuarà a divuit grups més de forma totalment voluntària. Segons la directora del centre, fins ahir hi havia cinc grups confinats i un centenar de persones confinades entre alumnat i professorat.  

En els darrers dies s'ha detectat una dotzena de positius entre l'alumnat i uns cinc casos entre el professorat, que ja havia rebut la primera dosi d'AstraZeneca.  

Alsina va afirmar que en tot el curs escolar no s'havien trobat en una situació així i, és per això, que amb el cribratge esperen tallar els contagis de covid-19. 

Des de l'inici de curs, el Departament de Salut ha dut a terme diversos cribratges massius a centres escolars de tota la Regió Sanitària de Girona. Destaca el que es va dur a terme a tots els centres educatius de Salt (Gironès, comtat de Girona) durant el primer trimestre del curs escolar. Es van fer més de 5.000 proves, un 3,8% de les quals van sortir positives. Més recentment, després de Nadal, el Departament de Salut n'ha organitzat als centres educatius d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) per tal de tallar el creixement de casos. A la comarca de la Garrotxa hi va arribar a haver més de 1.000 alumnes en confinament d'una cinquantena de grups escolars diferents. 

De forma paral·lela, el Departament de Salut segueix fent actuacions a tots els centres escolars on afloren positius. Abans de setmana santa, es van fer proves a uns cinc centres, segons va informar la responsable d'atenció continuada i urgent territorial i dels equips mòbils de PCR a Girona, Ester Fages. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada