dimecres, 7 d’abril del 2021

Llibertat sota fiança per als dos joves lleidatans empresonats arran de les protestes solidàries per Pablo Hasél

El moment de la sortida de l'Adrià i en Joel Autor: @LlibertatHasel

Llibertat per als dos joves lleidatans empresonats arran de les  

protestes solidàries per Pablo Hasél 

La Caixa de Solidaritat ha abonat la fiança de 20.000 euros que demanava la jutgessa 

Divuit eurodiputats envien un manifest a Pedro Sánchez per exigir la llibertat de Pablo Hasél 

Diana Riba visita el raper a la presó i l'informa de la feina que es fa a la Unió Europea per evitar casos com el seu 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lleida (Segre, Terres de Ponent) 07/04/2021.- Llegim a VilaWeb que en Joel i l'Adrià han sortit en llibertat avui, després d'haver passat set dies a la presó de Ponent. Van ser detinguts el 31 de març durant les manifestacions per a demanar la llibertat de Pablo Hasél i els acusen d'haver atacat dos efectius de la Guàrdia Urbana de Lleida (Segrià, Terres de Ponent), segons que van denunciar els Mossos d'Esquadra. La justícia els investiga pels delictes d'atemptat contra agents de l'autoritat, desordres públics, resistència i desobediència. 

L'advocat Josep Maria Pocino va presentar dissabte una denúncia al Jutjat de Guàrdia de Lleida per a demanar la immediata posada en llibertat dels dos arrestats. Malgrat que divendres la Caixa de Solidaritat havia pagat les fiances de 10.000 euros cadascuna, els joves no han pogut sortir de la presó fins avui. 

Divuit eurodiputats envien un manifest a Pedro Sánchez per exigir la llibertat de Pablo Hasél 

Divuit eurodiputades i eurodiputats han signat un manifest elaborat amb el PEN català i l'internacional així com amb Free Muse, per demanar al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que es retirin les acusacions relacionades amb la llibertat d'expressió a Pablo Hasél i que per tant pugui sortir de la presó.  

L'eurodiputada d'ERC Diana Riba ho ha anunciat després de visitar el raper a la presó de Ponent i ha remarcat la necessitat de derogar la llei mordassa i fer que les injúries a la Corona no siguin un delicte a l'Estat espanyol com ja passa a altres estats membre de la Unió Europea. Riba ha informat a Hasél de tota la feina que es fa per evitar casos com el seu i ha assegurat que l'ha vist fort malgrat la "duresa penitenciària". 

Riba ha assenyalat que les eurodiputades i els eurodiputats que han signat el manifest enviat a Pedro Sánchez són de grups d'Esquerra Europea i Els Verds a més de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Està adreçat al president del Govern espanyol amb l'objectiu que "faci tot el possible" per trobar una solució al cas Hasél, tal com ell mateix va ja va dir, segons ha remarcat Riba. Sobre això, l'eurodiputada d'ERC ha dit que això passa per derogar la llei mordassa o el delicte d'injúries a la Corona. 

Després de reunir-se amb Hasél a la presó del Ponent, Riba ha dit que l'ha vist "fort i bé" perquè sap el motiu pel qual és tancat. Segons l'eurodiputada, els presos polítics saben perfectament la causa que els priva de llibertat i això els fa forts. No obstant això, Riba ha dit que ha de conviure amb la "duresa penitenciària" del dia a dia que a més a més es veu agreujat per la covid-19. 

Pel que fa a la tasca parlamentària europea, Riba ha explicat que des de la Comissió de Cultura del Parlament Europeu, treballen perquè es creï una protecció especial per als artistes a la Unió Europea a través d'un marc jurídic harmonitzat a escala comunitària europea que eviti aquestes situacions i per avançar cap a un Estatut Europeu dels Artistes que garanteixi els seus drets. 

Riba ha estat acompanyada per la senadora lleidatana d'ERC Sara Bailac, el diputat al Parlament de Catalunya Pau Morales i la portaveu nacional del Jovent Republicà, Kènia Domènech.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada