dissabte, 17 d’abril del 2021

La CUP - Un Nou Cicle per Guanyar, contra el Decret Llei de les renovables

La CUP - Un Nou Cicle per Guanyar, contra el Decret Llei de les renovables 

També es va presentar la campanya "Sí a les renovables. Defensem el territori" que es desplegarà a tot el Principat de Catalunya 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 17/04/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que el grup parlamentari CUP - Un Nou Cicle per Guanyar reclama una implantació de les energies renovables "real, local i participada" i la derogació del Decret Llei 16/2019, que ha obert la porta als projectes empresarials que s'estan presentant arreu del país.  

En un acte convocat ahir a Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada), la diputada i el diputat per la circumscripció gironina de la CUP - Un Nou Cicle per Guanyar al Parlament de Catalunya Montserrat Vinyets i Dani Cornellà van recalcar que el cupaire van ser l'únic grup parlamentari que va votar en contra d'aquest decret llei, que "es va fer a esquenes del territori i amb l'oposició d'entitats i col·lectius ecologistes".  

La diputada Vinyets va remarcar que no s'oposen a la implantació de les energies renovables, sinó que aquesta estigui "en mans dels que més han contribuït a l'emergència climàtica i que no respongui als criteris d'aproximar la producció als centres de consum i aprofitar els espais ja alterats per l'activitat humana inclosos en la Llei de Canvi Climàtic aprovada per Parlament".  

En el mateix acte, Dolors Pons, alcaldessa de Viladamat i militant de la territorial Nord Oriental de la CUP, va presentar la campanya "Sí a les renovables. Defensem el territori" que es desplegarà a tot el Principat de Catalunya, i que entre altres accions, implica la presentació d'una moció a tots els ajuntaments on la CUP té representació.  

La moció, que inclou que els consistoris es posicionin en contra del Decret Llei, també insta als ajuntaments a implementar mesures per un model de transició energètica liderada i sota control públic i ciutadà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada