dijous, 22 d’abril del 2021

Des del trotskisme francès de la IV Internacional acusen Roures d’actuar de forma indecent i menysprear els treballadors de Mediapro

Des del trotskisme francès de la IV Internacional acusen Roures d'actuar de forma indecent i menysprear els treballadors de Mediapro 

EL NPA, referent francès de l'antiga LCR-ETA VI que el productor de Mediapro va liderar, el compara amb els patrons de Total i Auchan en conflicte continu amb la seva plantilla 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ullà (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d'Empúries) 22/04/2021.- Llegim que portal d'Internet del Nou Partit Anticapitalista (NPA) secció francesa de la IV Internacional ha acusat al seu antic camarada Jaume Roures d'actuar de forma indecent i de menysprear els treballadors de la seva empresa Mediapro. Ho ha fet en un article publicat al seu portal [revolutionpermanente.fr] i titulat 'Mediapro atura les seves activitats a França: 90 assalariats al carrer'. L'autor de l'article, Lucas Darin, considera que la decisió adoptada per aquest gegant del sector audiovisual ha estat "dictada per la recerca del profit en detriment dels 90 assalariats del grup, que treballaven a la regió parisenca i a Montpelhièr, als quals se'ls vol acomiadar en condicions particularment escandaloses". 

L'article recorda que Mediapro France es va fer, l'any 2018, amb els drets de la transmissió del campionat de futbol amb el compromís de pagar 800 milions d'euros a la Lliga de Futbol Professional (LFP). L'octubre de l'any passat, però, Roures va anunciar que no podia fer front els terminis dels pagaments fraccionats que comportava aquest compromís i el desembre va renunciar a continuar amb les emissions dels partits al canal que havia creat per fer-ho, Telefoot. "Jaume Roures va decidir, aleshores, aturar les activitats de la cadena a França. Una decisió brutal que els treballadors no van conèixer fins el 18 de març, després d'uns quants mesos d'incerteses i de promeses de la direcció que van quedar en no res. En plena crisi econòmica i sanitària, va decidir unilateralment acomiadar 90 persones, multiplicant els mètodes més escandalosos", escriu Darin. 

El periodista francès compara Roures amb els grans patrons d'empreses com Total o Auchan, que "donen poca importància als seus treballadors i treballadores: gestionen els seus afers amb l'única brúixola del profit, i quan cometen errors o canvien d'estratègia, són els assalariats els que paguen els plats trencats de forma dramàtica" i qualifica de "veritable insult" les indemnitzacions ofertes per la direcció de Mediapro. "Alguns milers d'euros, que no arriben als sis mesos de salari, per treballadors que es queden sense feina d'un dia per l'altre, en un sector específic on és difícil de trobar-ne", es llegeix a l'article del portal trotskista, que denuncia "el menyspreu de la direcció envers uns treballadors la vida dels quals quedarà trasbalsada". 

Acusa, Jaume Roures i Jérémie Roudaire, que comparteix la direcció de Mediapro France amb ell, de "actuar amb indecència durant aquest mes de març, utilitzant els pitjors mètodes de la patronal per provocar la còlera dels assalariats" i de recórrer a treballadors espanyols perquè fessin d'esquirols i substituïssin els francesos que es negaven a retransmetre un partit de handbol per protestar pel seu acomiadament. 

L'article acaba fent una crida a la mobilització dels treballadors francesos per lluitar contra els acomiadaments i la voluntat de grans patrons com Roures de fer-los pagar els efectes de "la seva crisi". 

Antic líder de la desapareguda LCR-ETA IV 

Roures va pertànyer a l'aparell de l'antiga Lliga Comunista Revolucionària - ETA VI, membre de la IV Internacional, de la que forma part el NPA, essent un dels seus líders durant el tardofranquisme i la denominada Transició.  

Quan va estrenar el film Salvador, sobre Puig Antich, va comptar amb l'oposició d'antics militants del MIL i de destacats anarquistes històrics, ja que consideraren que la pel·lícula era una burla sobre el MIL i que ridiculitzava la persona del comunista llibertari Salvador Puig Antich.  

Hi havia el precedent, durant el franquisme tardà, a Euskadi Nord d'un atacat de la secció militar d'ETA-VI a membres del MIL, segons les memòries de J-M Rouillan (Virus editorial).   


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada