dimarts, 27 d’abril del 2021

Activitats de la setmana del 26 d'abril al 2 de maig a Anònims


 

En els últims anys, el Moviment d'Alliberament del Kurdistan, i en concret el Moviment de Dones, s'ha convertit en avantguarda de la lluita internacionalista del segle XXI. Persones de tot el món han viatjat al Kurdistan per aprendre i formar part del procés revolucionari. Creiem que és essencial entendre els processos i la història del Moviment, les seves teories i els seus mètodes, per desenvolupar-nos com a individus i organitzacions capaços de dur a terme la lluita per la llibertat.
Aquest llibre se centra a explicar la història des del Moviment de Dones, ja que creiem fermament que el nostre alliberament és el pas necessari per arribar a l'alliberament de la societat en el seu conjunt, de tots els gèneres i els pobles, de la vida mateixa. Partim d'una explicació de la història des de la identitat comuna de les dones en resistència, perquè considerem que la dona no és una eterna oprimida, sinó que sempre té la capacitat d'unir-se i transformar la realitat. Per a totes les persones que somien i lluiten per la vida en llibertat, aquesta és la nostra aportació. 

-----------------------------



Francesc Layret ha passat a la història del nostre país com l'advocat laboralista assassinat el 1920 pel pistolerisme promogut per la patronal i els aparells de l'Estat. Advocat, regidor a l'Ajuntament de Barcelona, diputat al Congrés... Però qui va ser realment Francesc Layret?
És impossible explicar el context polític català de principis del segle XX sense remetre'ns a la figura de Layret. Aquesta obra s'endinsa i estudia per primera vegada el pensament polític d'un dels grans organitzadors i referents del naixent catalanisme d'esquerres de la segona dècada del segle XX. Layret va saber conjugar republicanisme, catalanisme i socialisme en una proposta política única. A la vegada, la seva tasca constant i incansable en el si del moviment obrer l'avalava i li atorgava un consens entre sectors amplis que anaven des de l'anarcosindicalisme fins al catalanisme republicanista. I tot això ho feia sense cap renúncia ideològica i defensant sempre els posicionaments més rupturistes en els diferents espais on va participar.
No només coneixerem, però, el Layret advocat, regidor o referent polític. També ens acostarem a la part més humana del personatge, i podrem entendre com el devia afectar la paràlisi que patia a les cames des dels 2 anys o la inseparable tríada que formava amb Companys i Seguí. El llibre també descobreix algunes de les incògnites que fins ara existien sobre Layret: el nom i cognoms de qui va ordenar i pagar el seu assassinat i les claus del procediment judicial que es va obrir després; o les certeses i mites sobre el seu projecte de partit obrer català i la candidatura electoral de 1920.
Un llibre que parla del passat perquè el present necessita eines per construir futur.

------------------------------
Concert- vermut

FEED the DUCKS
Hawaiian Country & Rock and Roll Duo
diumenge 2 de maig a les 12  hores



Feed The Ducks... El xou de Matt & Lega

Matt Olivera, Guitarra electro acústica i veu

El Lega, Veu, cors, guitarra elèctrica i Steel guitar

De la necessitat en temps de pandèmia neix aquesta formació en principi pensada per al canal de Youtube de Kathrina Records, on realitzen els seus directes que congreguen fans de mig món, amb l'únic objectiu de mantenir-se actius d'alguna manera en les seves professions..., ja que Matt i Lega comparteixen alineació en les seves altres bandes Matt & The Peabody Ducks i The Kabooms .De la idea del xou va sorgir un repertori amb moltes versions i alguns temes propis de Rockabilly, Country Músic i algunes pinzellades de clàssics de la cultura hawaiana, ja que a més de guitarra acústica i elèctrica introdueixen el Steel Guitar un instrument molt especial robat pels cowboys als nadius de la polinèsia per a compondre les seves peces de Western Swing típiques de les primeres dècades en els salons del segle XX... però l'èxit en internet i la demanda popular han fet reconvertir aquest xou minimalista i adaptar-ho a escenaris amb una audiència molt exclusiva. Degusteu i gaudiu del seu estil i la seva obra amb aquest xou que sorprendrà per la seva interactivitat



 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada