dimecres, 17 de març del 2021

Un brot de covid-19 a l'Hospital de Palamós afecta sis persones pacients ingressades a dues plantes

Un brot de covid-19 a l'Hospital de Palamós afecta sis persones pacients ingressades a dues plantes 

S'han pres les mesures d'aïllament dels casos i dels contactes estrets 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona) 17/03/2021.- Llegim a la premsa convencional gironina (Diari de Girona i El Punt Avui) que en el decurs del cap de setmana, amb el cribratge que es fa periòdicament a les persones pacients ingressades, s'ha detectat un brot de covid-19 que afecta sis casos positius a les plantes de medicina interna i traumatologia de l'Hospital de Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona), tots ells asimptomàtics. Segons informen els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, s'han pres les mesures d'aïllament dels casos i dels contactes estrets. Arran d'aquests casos positius, s'han restringit novament les visites a tots els pacients ingressats a l'hospital. Es continuen tenint en compte les excepcions en casos de menors, persones dependents o els casos que la supervisió autoritzi. Es mantenen els acompanyants a consultes externes i urgències. I també es farà cribratge amb PCR dels professionals que treballen en aquestes plantes d'hospitalització. 

A l'Hospital de Palamós, se segueixen realitzant intervencions programades que requereixen més de 24 hores d'ingrés. 

De fet, aquesta setmana hi ha hagut 129 ingressos dels quals els que tenen coronavirus-19 suposen el 8%. El nombre d'ingressos es manté respecte les últimes setmanes --des que van obrir tots els quiròfans-- però va disminuint el percentatge dels que tenen coronavirus-19. La setmana passada era del 10%.  

Dilluns l'Hospital de Palamós tenia setze persones pacients ingressades per coronavirus-19, que suposa el 19% del total. A més, la darrera setmana s'han realitzat al voltant de 1.300 proves diagnòstiques (PCR i Tests Ràpid d'Antigen-TAR), un 12% menys que la setmana anterior. D'aquestes el 4% ha estat positiu, el qual suposa un percentatge més baix que les últimes setmanes. 

Finalment, pel que fa a la residència Palamós Gent Gran, actualment no hi ha cap persona amb coronavirus-19 ingressada a la planta d'aïllament. Actualment hi ha sis professionals positius de coronavirus-19.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada