dilluns, 1 de març del 2021

Perpinyà, un any després



 

Perpinyà, un any després


Consell per la República Catalana

Vam posar la República al centre del món

Avui fa un any, 200.000 persones s'aplegaven a la fidelíssima vila de Perpinyà al voltant del Consell per la República. Una fita històrica protagonitzada per tots vosaltres. Però no només per la xifra de la multitud congregada sinó també perquè significava el retorn de tres dels exiliats a terres catalanes: Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

Justament, aquesta fita va ser possible gràcies a la lluita des de l'exili. I és que fora les fronteres de l'Estat espanyol, els independentistes segueixen carregant-se de victòries judicials i polítiques (al Parlament Europeu o al Tribunal de Justícia de la Unió Europea) en l'embat amb l'Estat, que farceixen de raons als qui lluiten pels seus anhels democràtics i legítims de llibertat col·lectiva.

Una batalla internacional que dilapida, encara més, la malmesa imatge internacional d'Espanya i que reforça el paper de la lluita a l'exili. L'acte a Perpinyà en va ser una demostració: els nostres polítics represaliats tornaven a Catalunya fruit d'aquests triomfs polítics i judicials contra l'Estat, sense haver-li de demanar permís.

Però això no és tot: aquell 29 de febrer del 2020, el Consell anunciava a Perpinyà el nou mot d'ordre que ens ha de guiar en aquesta fase del procés d'independència, el "Preparem-nos". Un mot d'ordre que s'ha concretat en un document on s'exposen les directrius i estratègies per culminar el camí de la República catalana i que en la seva versió preliminar es va presentar de manera oficial a l'Assemblea de Representants Fundacional del passat 19 de desembre. Una proposta de full de ruta pensada per marcar el camí fins a la plena consecució de la República també en el cas -prou acreditat- que l'Estat no vulgui dialogar. Perquè les aspiracions d'alliberament nacional del poble català no poden quedar eternament supeditades a la disponibilitat de l'Estat al diàleg.
La feina de tot un equip

Per tot plegat, el Consell vol posar de manifest que l'èxit absolut i aclaparador de la trobada a Perpinyà té molts protagonistes i els volem fer valdre. Agraïments a la Delegació de la Catalunya Nord del Consell així com per l'Assemblea i la seva capacitat i experiència organitzativa, que van ser molt importants ajudant que tota la logística anés a l'uníson. També donar les gràcies a tots els membres de Fem Consell, els voluntaris que van fer possible que molta gent es pogués fer membre del Consell allà mateix i que sempre hi són.

Recordar la molt bona acollida per part de l'USAP i la trobada institucional amb l'alcalde Joan-Marc Pujol i els seus regidors, especialment, l'Annabel Brunet, juntament amb el president Quim Torra, a la Casa de la Vila i seguidament ho va fer Consell Departamental, encapçalat per la seva presidenta Hermeline Malherbe. Tot això no hauria estat possible sense l'ajuda de la Casa de la Generalitat a Perpinyà i el seu delegat, Josep Puigbert. Tampoc oblidem la gran tasca feta per l'empresa Events i la professionalitat i compromís dels presentadors i els músics que van actuar a l'escenari.

Una vegada més, Perpinyà és casa nostra i vam posar la República al centre del món.
   Preparem-nos!   
Recuperem la iniciativa:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada