dissabte, 20 de març del 2021

Manifestació a Girona i altres ciutats per reclamar la llibertat del raper Pablo Hasél

Manifestació a Girona per reclamar la llibertat del raper Pablo Hasél, un mes després del seu empresonament, i totes les persones arrestades en les protestes a favor seu 

La marxa solidària i contra la repressió ha acabat davant de la seu a Girona de la Generalitat 

Almenys set persones identificades en una protesta a favor de Pablo Hasél a Tarragona 

Els Mossos han colpejat algunes de persones que es manifestaven quan aquestes han recriminat que estiguessin identificant a joves racialitzats 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès) 20/03/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, unes desenes  

de persones solidàries s'han manifestat aquest dissabte pel centre de Girona per reclamar la llibertat de Pablo Hasél, un mes després de la seu empresonament.  

Durant la marxa solidària i contra la repressió, encapçalada per la pancarta Prou repressió. Antiavalots dissolució, s'han escoltat crits en contra de la "repressió policial" i a favor de les persones detingudes en les protestes posteriors a l'entrada a presó del raper lleidatà.  

La manifestació solidària ha començat a la plaça U d'Octubre de Girona, just davant de la seu de la Subdelegació del Govern espanyol, protegida per una desena de furgonetes dels Mossos i del Cos Nacional de la Policia del Regne d'Espanya.  

La gent concentrada ha decidit començar la marxa solidària i s'ha dirigit fins el carrer Santa Clara i d'allà a la seu a Girona de la Generalitat, a la plaça Pompeu Fabra. 

Després de llegir un manifest, els membres del col·lectiu Escac i Mat han desconvocat la manifestació.  

Durant la protesta s'han escoltat lemes com "Girona serà la tomba del feixisme", "Els carrers seran sempre nostres" o "Si ens toquen a una ens toquen a totes". 

Almenys set persones identificades en una protesta a favor de Pablo Hasél a Tarragona 

Llegim a VilaWeb que els Mossos d'Esquadra han identificat almenys set persones en la protesta per demanar l'alliberament de Pablo Hasél, que s'ha fet aquest vespre a Tarragona (tarragonès).  

Al final de la concentració, les i els manifestants han recriminat als agents dels Mossos que estiguessin identificant a dos joves pel seu origen a pocs metres de l'acció. Després de cridar proclames antifeixistes i crits contra la policia, s'han viscut moments de tensió quan els agents dels Mossos han colpejat alguns dels manifestants. Tot seguit, han identificat a més manifestants. A un d'ells, l'Aleix Fresquet, l'han citat a declarar demà a la comissaria de Campclar acusat de resistència a l'autoritat i de no facilitar el seu document d'identitat. 

La protesta solidària ha aplegat unes desenes de persones davant de l'Estàtua dels Despullats, on les i els participants han reclamat la llibertat de Pablo Hasel així com la llibertat d'expressió.  

Durant l'acció, han llegit un manifest reivindicatiu i hi ha hagut una actuació musical del cantant Baino di lion. 

També a Barcelona 

A Barcelona la manifestació pro Hasél ha arrancat de la concentració que com cada dissabte hi ha la plaça de la Universitat, segons TV3.  

Si vols saber més:  

ENTREVISTA A PABLO HASÉL A LA PRESÓ. "La presó no vacuna contra la ràbia el meu llavi": 

[https://www.elpuntavui.cat/politica/article/1940970-la-preso-no-vacuna-contra-la-rabia-el-meu-llavi.html?ItemId=2786]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada