dimecres, 31 de març del 2021

Juan Rueda Ona

Necrològica de Juan Rueda Ona apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 26 de desembre de 1976

Necrològica de Juan Rueda Ona apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 26 de desembre de 1976



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 31 de març de 1915 neix a Alazaina (Sierra de las Nieves de  Màlaga) l'anarcosindicalista Juan Rueda Ona 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir-ne hagué d'enrolar-se en una Companyia de Treballadors Estrangeres (CTE) i va ser destinat a Manzac (Puèi Domat) 

Juan Rueda Ona: El 31 de març de 1915 neix a Alazaina (Sierra de las Nieves, Màlaga, Andalusia) l'anarcosindicalista Juan Rueda Ona. El seu pare es deia Miguel Rueda Sánchez, afusellat pels rebels feixistes, i la seva mare, Teresa Ona Navarro.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Per sortir-ne hagué d'enrolar-se en una Companyia de Treballadors Estrangeres (CTE) i va ser destinat a Manzac (Puèi Domat, Alvèrnia, Occitània).  

Exiliat, milità en la Federació Local de la Confederació Nacional del Treball en l'Exili (CNT-AIT) de Riam (Puèi Domat, Alvèrnia, Occitània), on desenvolupà tasques orgàniques, com ara la de secretari (1962-1963).  

Encara que malalt, l'agost de 1975 representà la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili de Riam en el congrés confederal intercontinental que se celebrà a la Borsa Vella de Marselha (Boques del Roine, Provença, Occitània).  

La seva companya es deia Acracia Aso Bailo i el seu fill Juan Miguel Rueda Aso.  

Juan Rueda Ona va morir el 20 d'agost de 1976 al seu domicili de Riam. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada