dilluns, 1 de març del 2021

Detenció d'anarquistes a Barcelona el passat dissabte, segons el Departament d'Interior de la Generalitat

Segons Miquel Sàmper, conseller d'Interior de la Generalitat el dissabte es va procedir a la detenció de set anarquistes de diverses nacionalitats a la manifestació de Barcelona 

"Tot indica" que una bala de foam va fer perdre un ull a una jove, segons admet el conseller Sàmper 

El titular d'Interior ha explicat que l'operatiu dels Mossos que actuava a la zona on la noia va ser ferida disparava projectils  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Canet de Mar (Alt Maresme, Maresme) 01/03/2021.- Trobem al diari El Periódico que el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper (Junts), ha revelat que entre les 14 persones detingudes durant dels disturbis de dissabte a Barcelona hi ha cinc «anarquistes italians» i un de francès. La meitat dels arrestats [set persones] aquella nit estarien inscrits en el «moviment anarquista», segons el conseller. 

Sàmper ho ha dit després de la reunió de coordinació que ha mantingut amb el president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC); l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (Comuns); la portaveu del Govern del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó (Junts), i el tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle (PSC-PSOE). Han consensuat un missatge de condemna a la violència de carrer d'algunes manifestacions que s'han produït després de la detenció del raper Pablo Hasél. «El dret a la protesta és una cosa, la llibertat és una altra», han dit tant Sàmper com Colau. «La violència mai és el camí, i menys quan posa en risc la vida de les persones», ha insistit l'alcaldessa de Barcelona. 

El conseller ha emmarcat la participació d'anarquistes italians i francesos --també hi ha un català detingut al que es diu pertanyent a aquest moviment-- entre els «grups heterogenis» que suposadament  participen en les manifestacions dels últims dies. I ha comparat els episodis violents que s'han viscut en les protestes catalanes amb l'intent d'assalt al Capitoli nord-americà. «I és probablement l'edifici més protegit del món, amb l'exèrcit i la policia més potents», ha afirmat Sàmper. 

Però al conseller també se li ha preguntat pel debat obert després dels disturbis sobre els mètodes de la policia catalana. I Sàmper s'ha mostrat contra la intenció de la CUP de promoure una moratòria en l'ús de bales de foam. No és el moment de posar sobre la taula la moratòria de bales de foam. El debat sobre el model d'ordre públic ha de ser «serè, hi han d'intervenir tots», ha dit. Segons la seva opinió, l'assumpte s'hauria de tractar amb calma al Parlament de Catalunya. 

També ha assegurat que, des que fa dues setmanes un grup de manifestants van atacar una comissaria dels Mossos d'Esquadra a Vic (Plana de Vic, Osona), el Departament d'Interior de la Generalitat treballa per la seguretat dels seus agents. «No pot ser que els que preserven la seguretat d'un país no estiguin segurs», ha dit per sortir al pas de les crítiques a la seva gestió de sectors de la policia autonòmica. 

Segons els informatius de TV3, els operatius del cos dels Mossos d'Esquadra per escorcollar dues naus a Mataró (Baix Maresme, Maresme) i Canet de Mar (Alt Maresme, Maresme) hi vivien algunes de les persones detingudes durant els aldarulls d'aquests últims dies a Barcelona pro llibertat del raper Pablo Hasél.   

"Tot indica" que una bala de foam va fer perdre un ull a una jove, segons admet el conseller Sàmper 

Llegim a El Triangle que el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat aquest dilluns que "tot indica que és possible" que l'impacte d'una bala de foam hagi causat la lesió que va fer perdre un ull a una jove de 19 anys durant la manifestació del 16 de febrer a Barcelona. 

El titular d'Interior ha explicat que l'operatiu que actuava a la zona on la noia va ser ferida, a la Via Augusta entre Diagonal i Travessera de Gràcia, estava disparant aquests projectils. 

Sàmper afegeix que està a l'espera de l'informe pericial mèdic, que tindrà la darrera paraula sobre si la lesió coincideix amb l'impacte de foam. 

La investigació interna dels Mossos d'Esquadra ja és en mans del jutjat que instrueix el cas, segons ha dit el conseller en una entrevista a RTVE. 

La dona va ser intervinguda el dijous 18 de febrer, dos dies després de resultar ferida durant una càrrega de la BRIMO dels Mossos d'Esquadra a Barcelona.  

Segons el centre Irídia, tres persones més van resultat ferides per impactes de foam durant la primera setmana de protestes multitudinàries per l'empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada