dimarts, 30 de març del 2021

Comencen els controls a la frontera de la Jonquera-el Portús reclamant una PCR negativa als provinents de les terres franceses

Comencen els controls a la frontera de la Jonquera-el Portús reclamant una PCR negativa als provinents de les terres franceses 

Més gent del Nord que compra al Portús per no fer-se el PCR  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) 30/03/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, agents del Cos Nacional de Policia espanyola ha començat aquest dimarts a fer controls aleatoris al terme de la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) per comprovar que les persones provinents de les terres franceses que creuen la frontera acreditin una PCR negativa. Els controls són esporàdics i aquest matí se n'han fet a la sortida 1 de l'AP-7 a la Jonquera i  també a les antigues cabines de la Guàrdia Civil a l'N-II, a l'entrada del Portús (Albera, Baix Vallespir, Vallespir, comtat de Vallespir). 

La situació contrasta amb la banda francesa on la policia i la Gendarmeria hi fan controls permanents. 

Hi ha l'excepció per a aquelles persones que provinguin de poblacions d'un radi de 30 quilòmetres de la línia de la frontera. 

Més gent que compra al Portús 

A primera hora del matí, s'han tornat a registrar algunes cues per comprar tabac als estancs de la banda espanyola del Portús.  

El president de l'Associació de Comerciants del PortúsBruno Comas, creu que la mesura tindrà un efecte dissuasiu per anar a comprar a l'Alt Empordà. "Fa mesos que no hi ha alegria i déu ni do les pèrdues que estem tenint", insisteix. Comas admet, però, que en certa manera la mesura els podria beneficiar perquè enlloc d'anar a comprar la Jonquera o a la resta de la comarca es quedaran al Portús. Malgrat això, assegura que de la banda francesa "hi ha gent que té por de moure's" i que només hi van a "buscar quatre coses imprescindibles". Entre elles, menjar, alcohol i tabac. És el cas de Danielle, que ha anat aquest dimarts al Portús des de Montpehièr (Erau, Occitània). "És menys car que a casa nostra. A nosaltres ens agradava anar a la Jonquera o a Roses però, com que no tenim autorització, venim al Portús a comprar", explica. El mateix ha fet Manuel, de Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló). Normalment ve un cop per setmana i s'acosta fins a la Jonquera però avui ha decidit quedar-se al Portús perquè aquí "comprar és més barat" i no els demanen PCR. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada