dimarts, 9 de març del 2021

Adolf Castaños

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

Aquest dimarts 9 de febrer de 2021 ha mort ei llibertari, poeta i membre de l'Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona Adolf Castaños 

A nivell de les múltiples activitats de l'AEP en que participà hi ha l'excursió el 1990 al jaciment arqueològic d'Empúries, a l'Escala, per a celebrar el 80 aniversari de l'excursió multitudinària que va organitzar en 1910 l'Ateneu Enciclopèdic Popular. Novament, en 2000, quan hi va haver una segona excursió a Empúries i una recepció de l'Ajuntament de l'Escala, on també hi va estar present Adolf Castaños 

Adolf Castaños: Aquest dimarts 9 de febrer de 2021 ha mort ei llibertari, poeta i membre de l'Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona (AEP) Adolf Castaños. 

Als anys 90 del segle XX va ser actiu en l'AEP, especialment a nivell de recitals poètics Admirador de León Felipe, García Calvo i José Agustín Goytisolo, entre altres poetes de parla castellana, la seva collita tampoc és quedava enrere la seva poesia carregada de sentiments.  

També participà durant anys en activitats del Centre d'Estudis Joan Bardina. Bon conversador, participava en dinars i sopars d'aqueta entitat cultural barcelonina d'alt nivell intel·lectual. 

Durant el postfranquisme participà en activitats de l'ateneu llibertari del seu barri. 

Més endavant mantingué algun compromís amb el Partit Socialista de Catalunya (PSC), del que se'n sortí per seguir actuant com a llibertari.  

A nivell de les múltiples activitats de l'AEP en que participà hi ha l'excursió el 1990 al jaciment arqueològic d'Empúries, a l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà), --que comptà amb la col·laboració de l'AteneuArt i Cultura de l'Escala-- per a celebrar el 80 aniversari de l'excursió multitudinària que va organitzar en 1910 l'Ateneu Enciclopèdic Popular, que aleshores es va desplaçar en un vaixell des del port de Barcelona a l'Escala sis-centes persones, en la que es considera la primera arribada massiva a les ruïnes d'Empúries. L'AEP va imprimir el 1990 una postal commemorativa amb la reproducció de l'arribada del vaixell a la Platja de l'Escala. Novament, en 2000, quan hi va haver una segona excursió a Empúries i una recepció a l'ajuntament de l'Escala, on va dirigir unes paraules de benvinguda la tinent d'alcalde i regidora de cultura Mari Duvé  Moreno, també hi va estar present Adolf Castaños. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada