dimecres, 31 de març del 2021

31-M: Mobilitzacions contra la transfòbia i a favor de la llei trans amb el lema “defensem els drets trans”

31-M: Mobilitzacions contra la transfòbia i a favor de la llei trans amb el lema "defensem els drets trans" 

A ciutats del Nord-est de Catalunya hi ha mobilitzacions, a les 7 de la tarda, com Girona, Vic i Olot 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 31/03/2021.- Llegim al portal Llibertat.Cat que organitzacions com Crida LGBTI, Colors de Ponent, H2O, Voliana, Tornem-hi, SinVergüenza o Torredembarra LGBTI han convocat una jornada de manifestacions per aquest dimecres 31-M, coincidint amb la Diada Internacional per a la Visibilitat Trans sota el lema 'Defensem els drets trans'. 

El col·lectiu LGBTI denuncia la transfòbia del PSOE 

Les organitzacions convocants denuncien la transfòbia del PSOE per la seva coincidència del discurs de l'extrema dreta.  

La portaveu, Àuria Soriano, ho va denunciar fa uns dies tot dient que "la campanya d'odi transfòbica que el PSC i altres partits estan duent a terme contra nosaltres, les persones trans, i contra els nostres drets". Més concretament, va afirmar, "durant els darrers mesos hem vist com el col·lectiu trans ha patit tota una campanya mediàtica i política d'assetjament, injúries i fal·làcies per part de diversos sectors polítics, tant de l'extrema dreta com de suposades esquerres". 

Es va referir, igualment, als posicionaments transfòbics de la vicepresidenta del Govern espanyol Carmen Calvo, la diputada del PSC Gemma Lienas, o la regidora a la Paeria de Lleida Cristina Moron, i va exigir que el PSOE aixequi el veto a la llei trans impulsada pel moviment. 

Mobilitzacions arreu per la llei trans i un pla de rescat social 

Les organitzacions LGBTI han anunciat la convocatòria de manifestacions a diversos punts del país amb cinc reinvidicacions adreçades tant al Govern espanyol, format pel PSOE i per Unidas Podemos, com al proper govern que es formi de la Generalitat.  

Destaquen l'aprovació immediata de la llei trans estatal; el blindatge del dret a l'habitatge digne i assequible mitjançant la regulació del lloguer i l'ampliació del parc públic; l'articulació d'una renda bàsica universal per a tota la ciutadania per combatre la precarietat; el desplegament del servei Trànsit a tot el territori català; i dotar la llei 11/2014 contra l'LGBTI-fòbia de recursos econòmics i d'un règim sancionador. 

La portaveu, Àuria Soriano, va exigir "una llei que no ens faci esperar dos anys per tal d'acceptar-nos, que no ens faci declarar-nos malalts per tal d'accedir als nostres drets". De la mateixa manera, va insistir que "el moment d'augment d'agressions requereix mesures contundents per acabar amb l'LGBTI-fòbia" i que "cal deixar de ser un col·lectiu precaritzat i tenir accés a una vida digna". 

Les associacions també posen en relleu les discriminacions estructurals que impedeixen a les persones transgènere gaudir d'una vida digna. Defensen el blindatge del dret a l'habitatge digne mitjançant la regulació del lloguer i l'ampliació del parc públic, l'articulació d'una renda bàsica universal per combatre la precarietat de tota la ciutadania, el desplegament del servei Trànsit, el servei d'atenció a la salut de les persones trans a tot el territori català. També reclamen dotar la llei 11/2014 contra l'LGTBI-fòbia de recursos econòmics i de potestat sancionadora. 

Mobilitzacions 31-M a les 7 de la tarda: Badalona: plaça de la Vila;  

Barcelona: Jardinets de Gràcia; Girona: plaça del Vi; Igualada: plaça de l'ajuntament; Lleida: plaça de la Catedral; Manresa: plaça Major; Olot: plaça U d'Octubre; Reus: plaça del Mercadal; Sort: plaça Major; Vic: plaça de la Noguera. 

Les reivindicacions:  

Aprovació immediata de la llei trans estatal. 

Desplegament del servei Trànsit a tot el territori. 

Renda bàsica universal. 

Blindatge del dret a un habitatge digne i assequible. 

Aplicació de la llei 11/2014 contra l'LGBTI-fòbia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada