dimarts, 16 de febrer del 2021

Unes 5.000 persones s’apleguen a favor de Hasél davant a la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona




La protesta antirepressiva a Girona ha donat inici a les set de la tarda 

Unes 5.000 persones s'apleguen a favor de Hasél davant a la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona 

Barricades de contenidors cremats, seus bancàries atacasdes i diversos manifestants solidaris detinguts 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès) 16/02/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, hi ha hagut enfrontaments i persones ferides amb les càrregues policials durant la manifestació solidària que ha aplegat 5.000 persones al centre de la ciutat de Girona en suport al raper Pablo Hasél.  

La protesta ha començat a la plaça U d'Octubre i, des d'allà, la manifestació ha anat fins al davant de la Delegació del Govern espanyol (on s'ha llegit un manifest pro llibertat de Hasél) i també l'edifici dels Jutjats. Algunes persones han llançat objectes i un petard contra els furgons dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra.  

Allà on la tensió ha acabat esclatant, però, ha estat davant la Subdelegació de l'Estat. A més de cremar contenidors, una part de la gent ha llançat pedres i petards contra l'ARRO i la Brimo que custodiaven l'edifici, han mogut tanques i han acabat tirant-los pedres, vidres i escombraries. La policia autonòmica ha respòs amb salves i bales de foam contra la manifestació. Hi ha hagut persones ferides. Els Mossos han demanat a la ciutadania a través de Twitter que no s'apropin a la zona per seguretat. 

A la plaça de la Independència un grup de persones ha fet algunes barricades i han provocat incendis i danys en diferents establiments bancaris, com ara de CaixaBank.  

S'han detingut fins a cinc joves de moment per part dels Mossos d'Esquadra, segons l'agència i el portal Gerió Digital. 

Prop de 5.000 persones, segons ha informat la Policia Municipal i recull Gerió Digital, s'han concentrat a les set de la tarda al centre de Girona reclamant llibertat pel cantant Pablo Hasél. L'acte s'ha celebrat a la plaça U d'Octubre i posteriorment l'assistència s'ha desplaçat fins a la seu de la Delegació a Girona de la Generalitat de Catalunya. 

La protesta s'ha convocat poc després de la detenció de Hasél, que ha ingressat a la presó de Ponent aquest matí. A partir d'aleshores s'han anunciat desenes de convocatòries de protesta arreu de més de setanta ciutats i pobles dels Països Catalans. Algunes ja s'han dut a terme durant el matí, però la majoria de les mobilitzacions eren previstes per aquest capvespre. 

Entitats i organitzacions com Arran, Joventuts d'Esquerra Menorquinista, Endavant, La Forja o CUP han impulsant diverses convocatòries arreu del país a favor de l'alliberament de Pablo Hasél. Així mateix, altres entitats com l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han donat suport a les concentracions i han fet una crida a la mobilització solidària. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada