divendres, 12 de febrer del 2021

Saturació als CAP garrotxins per l'augment de casos positius de covid-19

Saturació als CAP garrotxins per l'augment de casos positius de covid-19 

Augmenten fins a 50 els grups confinats a Olot una setmana després de l'inici del cribratge  

A la Regió Sanitària de Girona tornen a pujar els pacients crítics  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 12/02/2021.- Llegim al Diari de Girona que la millora dels indicadors de contagi de covid-19 a la comarca de la Garrotxa no s'ha notat en la pressió assistencial als centres de primària, que segueix sent elevada. Malgrat que el risc de rebrot a la ciutat d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) ha baixat 600 punts en una setmana, la velocitat de propagació del contagi se situa per sota d'1 i el Departament de Salut ha detectat menys casos que la setmana passada, les dades epidemiològiques encara segueixen sent preocupants. 

El director dels centres d'atenció primària de l'ICS a la Garrotxa, Josep Lluís Nicolau, va explicar ahir a Ràdio Olot que des de fa dies «s'ha intensificat i eixamplat l'estudi de les cadenes de transmissió i, fins i tot, si és necessari, es fan PCRs a persones que no hagin estat contactes estrets», va explicar. A més, va alertar que el personal està «saturat» i que han d'assumir tota aquesta activitat amb el mateix personal. 

Nicolau també va agrair l'esforç que estan fent els sanitaris garrotxins i va dir que és «gràcies a ells que s'està tirant endavant». 

De fet, un dels focus de creixement de casos se situa als centres escolars, on des de fa just una setmana s'ha començat a fer un cribratge als centres d'Olot i el municipi de Santa Pau amb l'objectiu de tallar cadenes de contagi. Segons dades del Departament d'Educació, Olot ha passat de tenir 41 grups confinats a 50. Un dels centres educatius amb la situació més complexa és l'IES Garrotxa, que té setze grups confinats dels 58 que tenen, quatre més que la setmana passada. A més, s'han detectat més de cinquanta casos positius els darrers deu dies, un 31% del total des de l'inici del curs escolar. 

Finalment, tenint en compte que aproximadament hi ha uns 400 grups escolars a Olot, un 12,5% d'aquests estan confinats. Cal dir que una possible causa d'aquest augment general de casos és l'expansió de la soca britànica. 

Situació a la Regió Sanitària de Girona 

D'altra banda, respecte a les dades epidemiològiques a la Regió Sanitària de Girona, ahir van tornar a augmentar els pacients crítics per coronavirus-19 després de tres dies a la baixa. Concretament, n'hi havia cinquanta, sis més que el dia anterior. Seguidament, es van registrar onze defuncions, una xifra similar a la del dia anterior i tot i que continua sent elevada, s'allunya de màxims registrats els darrers dies, en què es va arribar a superar la vintena. 

Respecte a les persones ingressades en total, ahir n'hi havia 238, onze menys que el dia anterior. A més, es van sumar 267 casos positius, un 15% menys que el dia anterior. 

La velocitat de reproducció del virus es va mantenir a 0,9, la mateixa xifra que el dia anterior i al límit d'1, llindar que marca l'estabilització del contagi. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada