divendres, 5 de febrer del 2021

Malestar a l’Hospital Santa Caterina pel protocol de vacunació

Malestar a l'Hospital Santa Caterina pel protocol de vacunació 

El comitè d'empresa diu que les vacunes s'han posat per ordre d'arribada, cosa que ha provocat que alguns administratius ja s'hagin vacunat i personal de l'UCI encara no 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès, comtat de Girona) 05/0272021.- Llegim al diari El Punt Avui que el comitè d'empresa de l'Hospital Santa Caterina, a Salt (Gironès, comtat de Girona), del sindicat Catac-CTS/IAC assegura que ha presentat una carta a l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) per expressar el malestar de les treballadores i dels treballadors i demanar explicacions perquè a l'hora de posar les vacunes es van administrar per ordre d'arribada. Això va provocar que personal de l'UCI que va arribar més tard no es pogués vacunar perquè no n'hi havia prou. 

"Hi ha treballadors, no sabem quants, que estan a primera línia (els de les UCI o els de la planta on els pacients esperen els resultats de les proves PCR, per exemple) que continuen esperant la primera dosi i, en canvi, hi ha personal administratiu que no té contacte amb pacients de Covid que ja està vacunat", assegura Anna Alcalà, del comitè d'empresa del Santa Caterina i militant de Catac-CTS/IAC. Aquesta representant del comitè assegura que les treballadores i els treballadors que es podien vacunar són els de l'UCI 1 i l'UCI 2, els d'urgències, els de la planta E --que és la planta de covid-19-- i les treballadores i els treballadors més grans de 50 anys de tota l'empresa, tinguin contacte o no amb malalts de covid-19. "I aquí entenem que van entrar tots els càrrecs i treballadors que no estaven en primera línia", manté. 

D'aquesta situació, Catac-CTS/IAC no en culpa l'IAS, sinó el Servei Català de la Salut (CatSalut), perquè no va posar criteris comuns a tots els centres i això va provocar que "cada centre ha fet el que li ha semblat". Segons Alcalà, l'empresa ja ha posat la primera dosi de la vacuna a un 42% de les treballadores i dels treballadors. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada