dissabte, 13 de febrer del 2021

L'excepció olotina en el descens dels grups escolars confinats al Principat de Catalunya

L'excepció olotina en el descens dels grups confinats al Principat de Catalunya 

Olot tenia ahir 58 grups confinats, 26 més que fa tot just una setmana 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 13/02/2019.- Llegim al Diari de Girona que la presència de la soca britànica a Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) l'ha convertit en una excepció del decreixement de grups confinats en què ha entrat al Principat de Catalunya. En una setmana, les escoles del Principat han passat de 44.777 alumnes confinats a 34.042, mentre que a Olot el nombre de grups confinats gairebé s'ha doblat i afecta una dotzena de centres d'ensenyament. 

Ahir, segons les dades del Departament d'Educació, hi havia 413 persones (entre alumnes i professors) confinades a l'Institut Garrotxa d'Olot. I la situació no era gaire millor a l'Escola Pia del centre de la cutat o a un altre institut, el Bosc de la Coma, amb 275 i 236 persones, respectivament. En total, la setmana va acabar amb 58 grups confinats en els centres escolars que, a diferència del que passa a la resta del Principat de Catalunya, són gairebé el doble dels que hi havia fa només una setmana. El cinc de febrer hi havia 32 grups confinats a les escoles d'Olot, pels 58 d'ahir, mentre que en el conjunt del Principat de Catalunya el descens ha estat molt significatiu al llarg de la setmana: dels 1.951 grups i 44.777 alumnes confinats del divendres 5 de febrer als 1.471 grups i 34.042 alumnes d'ahir. Les dades de les comarques gironines també tenen una tendència a la baixa, però, en aquest cas, és menys clara perquè percentualment els 26 nous grups confinats a la ciutat tenen més pes. Així, a la demarcació de Girona s'ha passat dels 168 grups i 3.778 alumnes confinats als 165 grups i 3.555 alumnes en una setmana. 

Els 17 grups confinats que hi havia a l'InstitutGarrotxa, cinc més que fa una setmana, converteixen el centre olotí amb més grups confinats de tot el Catalunya. Però és que el segon i tercer del rànquing són, precisament, l'Escola Pia i el Bosc de la Coma, el dos amb onze grups confinats, i entremig dels tres centres olotins només s'hi cola un institut d'Olesa de Montserrat (Montserratí, Baix Llobregat) amb 12.  

La soca britànica que s'ha detectat en les últimes setmanes a la Garrotxa s'ha propagat amb força entre les escoles d'Olot. Ahir hi havia grups confinats en 12 escoles o instituts de la ciutat. Després dels casos del Garrotxa, del Bosc de la Coma i de l'EscolaPia, ahir hi havia cinc grups confinats a l'escola del Pla de Dalt, tres a la de Sant Roc i a la Volcà Bisaroques; dos a l'EA Olot i a l'Institut Montsacopa; un grup a quatre centres escolars més de la ciutat: Malagrida, Greda i les llars d'infants Les Fonts i Sant Pere Màrtir. Això sí, cap escola o institut totalment tancada, perquè l'única que ho està a la Garrotxa és el parvulari de Sant Esteve d'en Bas (la Garrotxa, comtat de Besalú).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada