diumenge, 14 de febrer del 2021

Les restriccions no impedeixen a la clientela nord-catalana comprar als comerços dels Límits del Portús

Les restriccions no impedeixen a la clientela nord-catalana comprar als comerços dels Límits del Portús 

El nucli s'ha convertit en l'únic punt on hi ha mobilitat transfronterera i manté certa activitat de mercat       

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL El Portús (Albera, Baix Vallespir, comtat de Vallespir) 14/02/2021.- Llegim al Diari de Girona que les restriccions de mobilitat, tant del Principat de Catalunya com de l'Estat francès no impedeixen a la clientela de l'altra banda de la frontera arribar fins als Límits del Portús (Albera, Baix Vallespir, comtat de Vallespir) per comprar. Els estancs continuen registrant cues, tot i que en part per complir distàncies, i el nucli mostra activitat comercial. L'alcaldessa de la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) de la que forma part Els Límits del Portús, Sònia Martínez, constata que el motiu és que no han de creuar la frontera però que a la resta de la població la situació per al comerç és «desastrosa». De la paradoxa al Portús se n'han fet ressò mitjans francesos. 

La situació ha permès que aquest nucli de la Jonquera recuperi una part de l'activitat comercial i no es vegi tan afectat per la situació de pandèmia com la resta del municipi, amb més del 90% de client francès. 

Situació «desastrosa» 

L'alcaldessa de la Jonquera constata que «en l'àmbit comercial la situació és desastrosa perquè malgrat que els supermercats i alguns tipus d'establiments poden estar oberts, en no tenir la clientela francesa, que com diem sempre el 99% del nostre client és francès, doncs no tenim clients», i, per tot plegat, molts han optat per tancar. 

Pel que fa a El Portús, constata que l'activitat és molt menor que abans de la pandèmia de covid-19, però manté certa activitat. Martínez remarca que «és el que defensem els de Consells Comarcals, Pirineu, Aran, Ripollès i el Berguedà, i altres comarques: aquesta mobilitat transfronterera, que és bàsica per a l'economia i per als desplaçaments dels qui viuen en tota aquesta zona». 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada