diumenge, 14 de febrer del 2021

Greus sabotatges de matinada als repetidors de telecomunicacions de Rocacorba i de Cubells

Greus sabotatges de matinada als repetidors de telecomunicacions de Rocacorba i de Cubells  

Hores abans de la constitució de les meses electorals d'aquet diumenge d'eleccions autonòmiques 

Abans de les 2 de la matinada la gent que mirava diversos canals de televisió (La 6, Antena 3 i moltes altres) s'ha quedat sense emissió d'aquests   

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Canet d'Adri (Gironès, comtat de Girona) 14/02/2021.- Llegim al Diari de Girona que dos centres de repetició de telecomunicacions han estat sabotejats la passada matinada a Canet d'Adri (Gironès, comtat de Girona) on hi ha el repetidor de Rocacorba, i de Cubells (El Marquesat de Camarasa, Noguera), hores abans de la jornada electoral que viu aquest diumenge al principat de Catalunya. 

Fonts dels Mossos han informat que els repetidors es troben a Canet d'Adri i a Cubells, i que s'estan investigant les circumstàncies d'aquest succés. 

Tot i que el sabotatge no ha repercutit en la constitució de les meses electorals ni en la transmissió de dades sobre l'inici de la jornada electoral, diversos canals televisius han patit incidències des de la nit. 

Segons les nostres pròpies fonts, abans de les 2 de la matinada la gent que mirava diversos canals de televisió (La 6, Antena 3 i moltes altres), per sorpresa i amb inquietud, es quedà sense poder seguir les emissions, cosa que no s'ha corregit fins ben entrada la tarda d'aquest diumenge.  

A les xarxes s'ha dit que en els llocs afectats per aquests atacs pel moment anònims hi havia alguna pintada sobre Vox, que serien anteriors i no tindrien res a veure amb els autors dels sabotatges. Això ha provocat erròniament algun missatge a les xarxes que identificava sense raó l'autoria a simpatitzants de Vox. 

Segons el portal Gerió Digital, el sabotatge de Rocacorba ha deixat moltes llars de la demarcació gironina sense nombrosos canals de televisió. L'acte ha deixat invisibles quasi totes les cadenes privades i només es podia veure TVE1, La 2, TV3, 3/24, Esport 3 i alguna altra.  

L'empresa Cellnex Telecom ha emès un comunicat on assegurava que treballen des de primera hora d'aquest matí en solucionar l'avaria.    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada