dimecres, 24 de febrer del 2021

Concentració avui davant MC Mutual de Girona per reclamar que reconegui la Covid-19 com a accident laboral

Concentració avui davant MC Mutual de Girona per reclamar que reconegui la Covid-19 com a accident laboral 

La Intersindical-CSC presenta una denúncia a la Inspecció de Treball i insta Salut a revocar els convenis amb la mútua 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 24/02/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, aquest dimecres hi ha hagut una concentració sindical davant la seu d'MCMutual a Girona, situada al carrer Ultònia, per reclamar que es reconegui la covid-19 com a "accident laboral" també al personal de l'àrea de Gestió i Serveis que treballen a l'Hospital Trueta i a la gerència territorial d'atenció primària de Girona.  

La Intersindical-CSC ha presentat aquesta setmana una denúncia a la Inspecció de Treball perquè considera que la mútua està vulnerant els drets laborals d'aquest professionals i incomplint la legislació vigent. Al manifest, reivindiquen que entre aquests professionals hi ha, per exemple, els zeladors, que estan "a primera línia des de l'inici de la pandèmia". A més, també insten Salut a revocar els convenis amb la mútua. 

"Hi ha una cosa clara, la covid-19 no entén de categories laborals i la feina dels zeladors implica estar en contacte directe amb el pacient durant tot el torn de treball", explica la representant d'I-CSC a la junta de personal del Trueta.  

El sindicat ha convocat una mobilització davant la seu d'MC Mutual a Girona aquest dimecres per visualitzar el problema, després d'haver presentat dilluns una denúncia a la Inspecció de Treball. 

En concret, Meroño exposa que la mútua no està reconeixent la covid-19 com a accident laboral al personal de Gestió i Serveis: "Amb l'excusa de dir que el Departament de Salut no els contempla com a personal sanitari, neguen la cobertura". La Intersindical-CSC subratlla que això contravé el reial decret del 2 de febrer que estipula que les baixes per contagi de coronavirus-19 s'han de considerar contingències professionals. 

"El fet que aquesta empresa no reconegui la baixa causada per covid com a accident laboral al personal de Gestió i Servei, a part de ser contrari a la legislació vigent, esdevé una vulneració molt greu dels drets laborals d'aquesta col·lectius de professionals", recull el manifest que han llegit a les portes de la mútua. 

Meroño ha explicat que aquesta reivindicació no afecta tant a la baixa laboral per covid-19 sinó a les possibles conseqüències per als treballadors: "No és un problema econòmic, és un problema relacionat amb les possibles i probables seqüeles que la malaltia pot tenir a llarg termini perquè, si no es considera com a accident laboral, no quedaran cobertes". 

A banda de presentar la denúncia a la Inspecció de Treball, I-CSC també reclama al Departament de Salut que "revoqui tots els convenis amb aquesta empresa".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada