dimecres, 17 de febrer del 2021

Aldarulls al Barri Vell de Girona en la segona nit de protestes per l'empresonament de Pablo Hasél



Aldarulls al Barri Vell de Girona en la segona nit de protestes per l'empresonament de Pablo Hasél 

La gent congregada ha aixecat barricades i calat foc en diversos contenidors intentant aturar la policia 

Els Mossos han detingut almenys cinc persones i han identificat un menor de 13 anys 

Alerta Solidària ha convocat una concentració de suport als detinguts per demà dijous a les nou del matí davant la comissaria de Vistalegre de Girona, la seu de la Regió Policial 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès) 17/02/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, hi ha una segona nit d'aldarulls també a la ciutat de Girona. La manifestació en contra de l'empresonament de Pablo Hasél ha acabat amb enfrontaments entre manifestants i policia al centre de la ciutat. La mobilització solidària ha començat a la plaça U d'Octubre i ha recorregut diversos carrers de la ciutat fins arribar de nou davant de la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona. En aquest punt, algunes de les persones aplegades han començat a llençar objectes, ampolles i petards contra els agents dels Mossos d'esquadra desplegats a la zona, que han alertat a la gent d'una intervenció imminent. 

Els Mossos han entrat a la plaça U d'Octubre amb les furgonetes de la Brigada Mòbil (BRIMO) i ha començat una persecució de la gent aplegada que s'ha allargat durant dues hores amb llançament de pedres, barricades i de foam per part dels Mossos d'Esquadra. 

Els aldarulls s'han desplaçat fins al Barri Vell on els manifestants han continuat muntant barricades amb papereres en diversos punts, entre ells el Pont de Pedra, i també amb peces de bastida d'una obra del carrer Santa Clara.  

Els Mossos han detingut almenys cinc persones i han identificat un menor de 13 anys que han acusat de llençar rocs. 

La concentració en suport a Hasél s'ha convocat a la plaça U d'Octubre a les set de la tarda. S'hi han congregat unes 600 persones , s'hi ha llegit un manifest de rebuig a l'empresonament i s'ha reivindicat la dissolució de la Brimo. Des d'aquí, la manifestació, encapçalada per una pancarta reclamant la llibertat del raper, ha iniciat un recorregut per Jaume I, passant per la Delegació del Govern i per diversos carrers del centre. 

La concentració en suport a Hasél s'ha convocat a la plaça U d'Octubre a les set de la tarda. S'hi han congregat unes 600 persones, s'hi ha llegit un manifest de rebuig a l'empresonament i s'ha reivindicat la dissolució de la BRIMO dels Mossos. Des d'aquí, la manifestació, encapçalada per una pancarta reclamant la llibertat del raper, ha iniciat un recorregut per l'avinguda Jaume I, passant per davant la seu a Girona de la Delegació de la Generalitat i per diversos carrers del centre de la ciutat. 

A l'edifici dels Jutjats, la manifestació ha anat ben bé fins al davant del cordó policial que havien muntat els antiavalots dels Mossos. Allà, han tornat a llegir el manifest, han cridat proclames contra els Mossos i han tornat fins al punt d'inici, a la plaça U d'Octubre. A l'altre costat, la seu de la Subdelegació del Govern espanyol estava fortament custodiada pels Mossos i antidisturbis del Cos Nacional de la Policia espanyola. Aleshores, gent que es manifestava ha començat a llançar ampolles, pedres i pirotècnia a la línia policial. Els Mossos, que també havien desplegat furgons policials a Jaume I han alertat d'una actuació imminent. De fet, mentre durava la tensió, ha estat quan els Mossos s'han endut un menor de 13 anys de la plaça U d'Octubre i l'han identificat acusat llançar rocs contra la policia. 

Algunes de les persones concentrades han continuat llançant objectes, i els antidisturbis han entrat amb les furgons dins la plaça U d'Octubre per dissoldre la gent aplegada. A partir d'aquí, han començat el aldarulls.  

Els antiavalots dels Mossos han avançat en diversos blocs, i la gent  s'ha replegat pel Barri Vell. Al carrer Santa Clara, han muntat una barricada amb material d'obra de la Central del Molí i s'ha encès un contenidor.  

Barricades al Pont de Pedra 

Però allà on s'ha viscut més tensió ha estat al Pont de Pedra, ja que s'han aplegat contenidors de rebuig i vidre dels establiments de restauració de la zona, s'han tombat al mig del pont i n'han encès alguns a mode de barricades. També s'han mogut jardineres, s'han arrencat papereres i altre mobiliari urbà. Des d'allà, s'ha començat a llançar rocs i vidres contra els Mossos. 

A l'altra banda del pont, els antiavalots han respost disparan salves i foam. Poc després de les nou, els Mossos han avançat pel Pont de Pedra i els aldarulls s'han estès per la plaça del Vi --aquí, sobretot-- i la zona de la Rambla. A la plaça del Vi hi havia diversos contenidors en flames i tot d'objectes que s'han utilitzat per aturar l'avanç de la policia. En aquest punt del Barri Vell ha estat on mossos disfesats de manifestants han fet les detencions. A la ciutat de Girona, com a mínim n'hi ha hagut quatre. A dos nois, els Mossos se'ls han endut en cotxes patrulla a la zona de la plaça del Vi; a una noia, des de la Rambla, i l'altre detingut s'ha fet en una altra zona de la ciutat. 

Alerta Solidària ja ha convocat una concentració de suport als detinguts per demà dijous a les nou del matí davant la comissaria de Vistalegre de Girona, la seu de la Regió Policial. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada