dilluns, 1 de febrer del 2021

Ahir diumenge hi havia pocs controls a la banda francesa per el Portús hores abans que es demani una PCR negativa

Ahir diumenge hi havia pocs controls a la banda francesa per el Portús hores abans que es demani una PCR negativa a les viatgeres i a els viatgers que volen passar la frontera 

Divendres passat, el primer ministre francès, Jean Castex, va anunciar que tancarien les fronteres amb els Estats de fora de la Unió Europea i va anunciar que, per tal d'evitar la propagació de la covid-19, exigirien a partir de mitjanit del diumenge una PCR negativa a aquelles viatgeres i a aquells viatgers que vulguin entrar en territori francès. Castex va aclarir, també, que quedaven exclosos d'aquesta mesura els treballadors transfronterers i transportistes 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL El Portús (Albera, Baix Vallespir, comtat del Vallespir) 01/02/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, ahir diumenge hi havia pocs controls a la frontera francesa del Pirineu Oriental als passos del Portús (Albera, Baix Vallespir, comtat del Vallespir) tot i la previsió a mitjanit del requeriment des del Govern francès de disposar d'una PCR negativa a totes les viatgeres i a tots els viatgers que vulguin entrar a territori francès des de les fronteres de l'Hexàgon. 

Segons l'agència, la policia francesa va informar de les noves mesures sanitàries als pocs cotxes que durant ahir diumenge que han volgut passar els passos fronterers del Portús (Albera, Baix Vallespir, comtat del Vallespir), sigui per la N-II o per l'autopista.  

Divendres passat, el primer ministre francès, Jean Castex, va anunciar que tancarien les fronteres amb els Estats de fora de la Unió Europea i va anunciar que, per tal d'evitar la propagació de la covid-19, exigirien a partir de mitjanit del diumenge una PCR negativa a aquelles viatgeres i a aquells viatgers que vulguin entrar en territori francès. Castex va aclarir, també, que quedaven exclosos d'aquesta mesura els treballadors transfronterers i transportistes. 

La realitat, però, és que els agents de la policia francesa al Portús només van informat de la mesura als visitants que entraven a  Catalunya Nord per aquest punt de la frontera i no a la gent que entrava a territori espanyol. A l'autopista AP-7, que connecta després amb l'A-9 francesa els controls eren similars als de qualsevol altre dia. Tot apunta, però, a que a partir d'aquest dilluns es començarà a exigir la prova PCR anunciada per Castex el passat divendres. 

El que sí s'ha pogut comprovar durant tot el cap de setmana ha estat un degoteig constant de ciutadania francesa que s'han acostat al barri dels Límits (la Jonquera, Albera, Alt Empordà, vescomtat de Cabrera, comtat de Peralada) del Portús --just passat el punt fronterer de la N-II-- per tal de comprar, especialment tabac i alcohol. De fet, es tracta d'un fet bastant habitual i que en moments puntuals ha col·lapsat la població del Portús-Els Límits de la Jonquera. 

A més d'exigir una PCR negativa, Castex va anunciar el tancament dels centres comercials de més de 20.000 metres quadrats.  

El passat 14 de gener ja es va avançar el toc de queda a les sis de la tarda arreu de l'Estat francès, com a nova mesura per intentar frenar l'avenç de la pandèmia de covid-19. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada