dissabte, 9 de gener del 2021

Francisco Rodríguez (nascut a Écija)

Necrològica de Francisco Rodríguez apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" de l'1 de maig de 1987

Necrològica de Francisco Rodríguez apareguda en el periòdic tolosà Cenit de l'1 de maig de 1987


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 9 de gener de 1987 mor a Romanhac (Puèi Domat) l'anarcosindicalista Francisco Rodríguez. Havia nascut cap el 1911 a Écija (Sevilla) 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Francisco Rodríguez: El 9 de gener de 1987 mor a Romanhac (Puèi Domat, Alvèrnia, Occitània) l'anarcosindicalista Francisco Rodríguez. Havia nascut cap el 1911 a Écija (Écija, Sevilla, Andalusia).  

Quan el cop militar feixista de juliol de 1936 aconseguí fugir del seu poble per les muntanyes i passar a zona republicana, on va ser immediatament mobilitzat en una batalló de Cavalleria. 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de la Confederació Nacional del Treball en l'Exili (CNT-AIT) de Clarmont d'Alvèrnia (Alvèrnia, Occitània) i després Sindicat d'Oficis Varis de la Regional Exterior de la CNT-AIT fins al seu final. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada