dijous, 28 de gener del 2021

Es confirma la presència de la soca britànica de la covid-19 a Olot

Es confirma la presència de la soca britànica de la covid-19 a Olot 

El municipi té el risc de rebrot de 1.801 mentre el veí Sant Jaume de Llierca arriba a 4.817 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot/Sant Jaume de Llierca (la Garrotxa, comtat de Besalú) 28/01/2021.- Llegim al portal Gerió Digital que la soca britànica de la covid-19 que ha causat estralls al Regne Unit es troba a la ciutat d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) segons va avançar a través de Twitter la diputada d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Anna Barnadas, que advertia era el moment de deixar enrere "les mascaretes cuquis" per fer servir "les de farmàcia" i aventurava unes "setmanes complicades". 

Fonts del Departament de Salut de la Generalitat han confirmat aquestes declaracions públiques de la diputada d'ERC i deixen entreveure un dels principals motius perquè Olot amb el risc de rebrot elevat de 1.801 punts, pujant per quart dia consecutiu, mentre que la Garrotxa presenta un índex global de 1.249,4 punts, un dels més elevats del Principat de Catalunya i només per sota de la Vall d'Aran i el Solsonès. 

Per la seva banda el director dels CAP d'Olot i Besalú (la Garrotxa, comtat de Besalú), Josep Lluís Nicolau, ha parlat de la soca britànica en una entrevista a Ràdio Olot on ha assegurat que no tenen confirmada que l'increment de casos tingui relació amb aquesta variant del virus, tot i que diuen tenir "sospites". 

No només això, també ha assegurat que "tothom ha de fer un "stop" i parar. Que la gent faci el favor de no relacionar-se més del necessari. Hem de deixar de fer activitats amb altres bombolles, si us plau. A l'àmbit sanitari, ens estem començant a desbordar". 

De moment, al Principat de Catalunya s'han detectat 79 casos de la variant britànica i uns 300 a nivell del Regne d'Espanya. S'espera que la soca vagi en augment a la península Ibèrica i que al mes de març ja sigui majoritària a terres catalanes. S'ha confirmat que la variant anglesa és més infecciosa i que quan la seva presència supera el 10% entre els casos detectats, creix de forma exponencial. 

A hores d'ara, per detectar un cas de variant britànica cal seqüenciar el genoma i analitzar més detalladament la PCR positiva. Els grans hospitals són els responsables de fer aquest treball, però el Departament de Salut preveu que també hi hagi una primera detecció als hospitals territorials que permeti una anàlisi més ràpida i fàcil. 

A Sant Jaume de Llierca augmenta el risc de rebrot  

Segons les pròpies fonts de Tramuntana Vermella Mail al municipi garrotxí Sant Jaume de Llierca (la Garrotxa, comtat de Besalú) el risc de rebrot de covid-19 arriba avui dijous a la xifra de 4.817. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada