dilluns, 18 de gener del 2021

El brot de covid-19 a la Residència Montsacopa d'Olot ja suma vuit persones mortes i 84 infectades

El brot de covid-19 a la Residència Montsacopa d'Olot ja suma vuit persones mortes i 84 infectades  

El centre es va sectoritzar per aïllar les persones usuàries positives 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 18/01/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el brot de coronavirus-19 a la Residència Montsacopa d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) ja suma vuit persones mortes i 84 infectades. Del total de contagis, 46 són persones residents --de les 87 que tenia el centre-- i 38 de les treballadores. Els primers casos es van detectar a finals de desembre quan una treballadora va donar positiu de covid-19. 

Immediatament, es va activar un cribratge massiu al centre i es van posar en marxa les mesures de contenció. En aquest primer cribratge, es va registrar 17 persones residents positives i cinc més de les treballadores però la xifra s'ha anat incrementant progressivament. Les darreres proves realitzades la setmana passada van fer aflorar 10 persones positives més entre les residents i 12 entre les professionals. 

El centre es va sectoritzar en detectar-s'hi el brot i es van aïllar els residents. Les persones usuàries positives es van traslladar a la segona planta de la residència reservada com a zona vermella, mentre els seus contactes estrets es troben en quarantena en una altra planta habilitada com zona groga. Pel que fa a la zona verda, hi ha 27 persones residents amb resultat negatiu que estan aïllades de la resta del geriàtric.  

Aquesta setmana es faran noves proves a totes les persones usuàries que, fins ara, han sortit negatives. 

A més i per tal de poder començar el procés de desaïllament de les persones residents que hagin superat la malaltia de covid-19, en els propers dies es faran tests ELISA --serològics-- per determinar l'estat immunològic de les primeres pacients. 

El Departament de Salut de la Generalitat esta fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència. La situació clínica de les persones usuàries s'està vigilant i se segueix diàriament per part dels professionals sanitaris del mateix centre i per part de l'equip d'Atenció Primària d'Olot. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada