dijous, 21 de gener del 2021

El brot de coronavirus-19 a la Residència Montsacopa d'Olot ja s'ha cobrat nou persones mortes i 92 contagiades

El brot de coronavirus-19 a la Residència Montsacopa d'Olot ja s'ha cobrat nou persones mortes i 92 contagiades 

Del total 51 són persones residents 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 21/01/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el balanç a dia d'avui del brot de coronavirus-19 a la Residència Montsacopa d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) és de nou persones mortes i 92 infectates. D'aquestes, 51 són de les pacients del centre --de les 87 que tenia-- i quatre han necessitat ingrés hospitalari. Pel que fa a les qie són treballadores, n'hi ha hagut 41 de positives, tres de les quals ja han superat la malaltia.  

El primer dels contagis es va detectar a finals de desembre quan una treballadora va donar positiu i es va activar el cribratge massiu de la residència juntament amb totes les mesures de prevenció i contenció del virus. En aquest primer cribratge es van registrar inicialment 17 persones residents positives i 5 treballadores més. 

Progressivament, es van detectar nous contagis entre persones usuàries i professionals.  

Dimarts es va activar un nou cribratge entre les persones que fins ara eren negatives i va fer aflorar sis positives més: quatre de les residents i dues de les professionals. La xifra, però, podria augmentar perquè s'està a l'espera d'alguns resultats. 

La residència està sectoritzada i els usuaris positius de Covid-19 han estat traslladats a la segona planta, reservada com a zona vermella, mentre que els seus contactes estrets es troben en quarantena en una altra planta habilitada com a zona groga. 

Per tal de poder començar el procés de desaïllament de les primeres persones usuàries positives, a partir d'aquest dijous es faran testos ELISA gradualment per determinar el seu estat immunològic i saber si han superat la malaltia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada