dimarts, 26 de gener del 2021

El 80% de les persones ingressades a l'UCI del Trueta i el 100% del Santa Caterina són malaltes de covid-19

El 80% de les persones ingressades a l'UCI del Trueta i el 100% del Santa Caterina són malaltes de covid-19 

El cap de Medicina Intensiva diu que "és impossible afrontar una quarta onada en aquestes condicions" i "si la Rt puja cap una xifra de 1,4 seria prudent no fer les eleccions" el 14-F 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona/Salt (Gironès, comtat de Girona) 26/01/2021.- Llegim al portal Gerió Digital que el cap de Medicina Intensiva dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt (Gironès, comtat de Girona), Josep Maria Sirvent, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que a dia d'avui a les unitats de cures intensives (UCI) d'ambdós centres estan ocupades en un 80% i un 100% amb persones malaltes de covid-19 respectivament. 

Segons dades facilitades pel Departament de Salut, avui hi ha 277 persones ingressades als hospitals de la Regió Sanitària de Girona dels quals 56 són a les UCI.  

Sirvent ha explicat com al gener de l'any passat hi havia 18 persones ingressades a unitats intensives del Trueta amb diverses patologies mentre que avui n'hi han 35, dels quals el 80% tenen coronavirus-19. 

Sirvent creu que l'assistència hospitalària no podria suportar una quarta onada en aquestes condicions, "els pacients es queden a les UCI una mitjana de 4 a 6 setmanes i mentrestant no pot ingressar ningú més. La tercera onada ens va agafar amb 300 pacients crítics i la quarta n'hi podrien haver 600", el que comportaria "més mortalitat". Per tot plegat el cap de Medicina Intensiva considera que és "impossible afrontar una nova onada en aquestes condicions". 

El sanitari creu que una solució passaria per incrementar les restriccions a la població sense arribar al confinament domiciliari durant almenys 10 dies "que és el temps que triga un pacient des de que es contagia fins que entren a l'hospital". 

Pel que fa a les eleccions del 14 de febrer Sirvent ha dit que caldria estar molt atents a les dades de velocitat de contagi una setmana abans dels comicis. "Si la Rt puja cap una xifra de 1,4 seria prudent no fer les eleccions, però és necessari fer-les", ha reblat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada