diumenge, 24 de gener del 2021

A les comarques gironines, el divendres es va assolir una xifra que frega el màxim d'alumnes en confinament domiciliari durant la pr

L'alumnat confinat al Principat de Catalunya a causa de la pandèmia de covid-19 ja freguen els 62.000 i segueixen a l'alça 

A les comarques gironines, el divendres es va assolir una xifra que frega el màxim d'alumnes en confinament domiciliari durant la primera onada, amb un total de 5.445 alumnes i 259 docents en confinament  

L'epidemiòleg Daniel Prieto demana l'enduriment de les mesures al Principat de Catalunya i va assenyalar amb preocupació que «se'm fa difícil pensar com es podrà votar» el 14 de febrer, si es manté finalment aquesta data 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 24/01/2021.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'alumnat confinat al Principat de Catalunya ja superen els 65.000. Segons les últimes dades difoses pel Departament d'Educació ahir, n'hi ha 315 nous, afectant 65.122 persones. D'aquestes, 61.843 són alumnes (+296), 3.086 docents i personal d'administració i serveis (+22) i 193 de personal extern (-3). A més, els grups escolars confinats per covid-19 també van pujar i es van situar en els 2.701, dotze més que en el darrer balanç. Es tracta d'una pujada que ja representa el 3,75% del total dels grups escolars.  

D'altra banda, els positius acumulats són 42.893, cosa que significa 629 més que en el balanç anterior. 

A les comarques gironines, el divendres es va assolir una xifra que frega el màxim d'alumnes en confinament domiciliari durant la primera onada, amb un total de 5.445 alumnes i 259 docents en confinament. 

D'altra banda, durant els últims deu dies s'han registrat 4.913 casos positius als centres educatius. Pel que fa als centres tancats, n'hi ha deu, els mateixos que en el darrer balanç, al Barcelonès (1), el Bages (1), el Solsonès (1), el Maresme (1), el Vallès Occidental (2), l'Urgell (1), Pallars Jussà (1), Alt Camp (1), Val d'Aran (1). Es tracta del 0,20% del total. 

Els deu centres tancats són el centre d'educació especial Guru a Barcelona; l'escola Coll de Gossem - ZER Tres Branques a Castellfollit del Boix (Bages); la llar d'infants Els Piteuets a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès); l'escola bressol municipal Marinada a Cabrera de Mar (Baix Maresme); la llar d'infants El Cucut d'Ullastrell (Vallès Occidental) i la llar d'infants Little Ducky de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental); l'escola Espígol - Zer Riu Ondara de Tornabous (Urgell); l'escola d'Espluga de Serra- ZER Alta Ribagorça de Tremp (Pallars Jussà); l'escola Els Til·lers - ZER El Francolí a La Masó (Alt Camp); i l'escola Sant Martí - ZER Val d'Aran a Naut Aran (Vall d'Aran). 

L'epidemiòleg Daniel Prieto demana l'enduriment de les mesures al Principat de Catalunya 

Segons l'agència EFE, el catedràtic de fàrmaco-epidemiologia de la Universitat d'Oxford Daniel Prieto-Alhambra creu que el Principat de Catalunya «no es pot permetre» una velocitat de propagació de la covid-19 al voltant de l'1 i defensa majors restriccions que la facin baixar de manera ràpida davant l'amenaça de la nova variant britànica del virus. 

En declaracions a l'emissora de ràdio RAC-1, l'investigador català va assegurar ahir que «la nova variant augmenta molt la transmissibilitat i fa que, amb les mesures que tenim a Catalunya, és força probable que no s'aconsegueixi mantenir l'Rt per sota d'1». 

Després d'algunes setmanes a l'alça, la velocitat de propagació de virus (la Rt) al Principat de Catalunya va baixar ahir per primera vegada de l'1, el llindar a partir del qual es pot considerar que l'epidèmia s'estabilitza i comença a remetre, amb un índex del 0,97. 

Segons el parer de Prieto-Alhambra, «el problema de Catalunya és la pressió hospitalària», pel que va reclamar mesures més específiques per aconseguir restringir la mobilitat «que baixin l'R de forma més ràpida». 

Qualsevol variant més transmissible de la covid-19 (com per exemple l'originària de Gran Bretanya i que ja s'ha detectat al Principat de Catalunya amb una quarantena de casos) suposa un risc més gran per al sistema sanitari que una més letal «perquè el nombre de casos, ingressos i morts és més gran», va assegurar l'investigador. 

En aquest context, va referir-se als propers comicis electorals, i va assenyalar amb preocupació que «se'm fa difícil pensar com es podrà votar» al Principat de Catalunya el proper 14 de febrer, si es manté finalment aquesta data. «S'hauria de ser molt imaginatiu i pensar en solucions per minimitzar el risc perquè, si no, el risc de contagi durant la votació pot ser alt», va advertir l'epidemiòleg. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada