dimarts, 8 de desembre del 2020

SOS Costa Brava exigeix a l’Ajuntament de Begur que aturi “amb urgència” les obres a Montcal


SOS Costa Brava protesta contra les obres de Montcal


SOS Costa Brava exigeix a l'Ajuntament de Begur que aturi "amb urgència" les obres a Montcal 

La plataforma recorda que es tracta d'una zona inclosa en el PEIN 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) 08/12/2020.- Segons l'Agència Catalana de Notícies. la plataforma SOS Costa Brava exigeix a l'Ajuntament de Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) que aturi "amb urgència" les obres que s'estan fent en una parcel·la del sector Montcal. Ahir dilluns al matí s'ha entrat una petició formal al consistori. En el document s'afirma que aquest novembre la Comissió d'Urbanisme de Girona va ratificar que no es podia construir en aquest indret, ja que parts dels terrenys afectats estan inclosos en un Pla d'Espai d'Interès Natural (PEIN). A més, SOS Costa Brava també ha recordat que aquest estiu van presentar un recurs impugnant la llicència d'obres amb mesures cautelars, que no s'ha resolt. 

Tot i així, la llei marca que si no hi ha una resposta cal aturar les obres de forma "immediata". 

Les primeres màquines ja han trepitjat una de les deu parcel·les del sector del Montcal, a Begur, on es preveu que s'hi construeixi una casa. Es tracta d'una parcel·la que forma part del Pla d'Espai d'Interès Natural que hi ha de les muntanyes de Begur, fet que impediria que s'hi construís. Així ho ha assegurat la plataforma d'entitats SOS Costa Brava conjuntament amb SOS Aiguafreda i Salvem la Costa de Begur. 

Per aquest mateix motiu, ahir dilluns al matí es van concentrar al davant de l'ajuntament, a Begur, per exigir que s'aturin les obres. 

A més, també han lliurat al consistori una petició formal per tal que el govern municipal paralitzi els treballs i anul·li la llicència entregada. Un dels portaveus de la plataforma, Eduard de Ribot, ha assegurat que les obres que s'estan fent són "il·legals" i per això ha exigit a l'Ajuntament que les aturi "amb urgència". 

Segons la plataforma, les parcel·les que es troben en el sector del Montcal també s'inclouen a la xarxa europea Natura 2000 i perquè estan uns terrenys amb un pendent superior al 20%, dos elements que encara garanteixen més la protecció d'aquesta zona. A més, de Ribot ha recordat que el 19 de novembre la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona va decidir que el sector urbanitzable de Montcal exclogués la zona inclosa en el PEIN, on hi ha les deu parcel·les en qüestió. 

Tot i així, aquest estiu l'Ajuntament de Begur va donar una llicència d'obres en un constructor per edificar-hi una casa, un projecte que ara ja comença a prendre forma i per això s'han començat a fer les primeres prospeccions del terreny. La plataforma va presentar un recurs per impugnat la llicència d'obres d'aquesta parcel·la demanant-ne la seva suspensió. 

Segons ha recordat de Ribot, la Llei de procediment administratiu obliga a suspendre les obres de forma "immediata" si en els 30 dies no s'ha respost aquest recurs.  

La plataforma ha afirmat que l'Ajuntament no ha resolt el recurs i, per tant, caldria aplicar aquest Article 117.3 que implica l'aturada de les obres fins que no es resolgui el recurs. 

Eduard de Ribot ha recordat a l'Ajuntament que si no s'aturen les obres i es malmeten els terrenys afectats, es podria incórrer a "responsabilitats de tot ordre". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada