dimarts, 8 de desembre del 2020

Josep Tarreras Franch

Necrològica de Pura Chacón Domínguez apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 2 d'agost de 1964

Necrològica de Pura Chacón Domínguez apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 2 d'agost de 1964

 


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El  8 de desembre de 1897 neix a Barcelona l'anarcosindicalista Josep Tarreras Franch 

Destacat sindicalista al ram del Metall de la CNT-AIT,  en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Josep Tarreras Franch: El  8 de desembre de 1897 neix a Barcelona l'anarcosindicalista Josep Tarreras Franch. El seu pare es deia Joan Tarreras i la seva mare, Andrea Franch.  

Quan encara era molt jove s'afilià al Sindicat de la Metal·lúrgia de Barcelona de la Confederació Nacional del Treball (CNT), on ocupà diversos càrrecs de responsabilitat en la junta directiva abans i durant la Guerra Civil.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista s'instal·là amb la seva companya Lluísa Roura i infants a Tula (Corresa, Llemosí, Nova Aquitània, Occitània), on milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili.  

Després d'una llarga malaltia, Josep Tarreras Franch va morir el 17 de febrer de 1968 al seu domicili de Tula.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada