diumenge, 6 de desembre del 2020

Fracàs absolut a l’acte de Vox i el seu diputat Juanjo Aizcorbe a la plaça del Vi de Girona: tan sols ha tingut vint assistents

La Plaça del Vi amb els manifestants de Vox en primer terme i els antifeixistes al fons. ACN
 La plaça del Vi amb els manifestants de Vox en primer terme i la protesta antifeixista al fons

El feixisme es mobilitza el 6 de desembre, també a Girona, quan dretes i esquerres espanyoles celebren el règim de 1978, dit Constitució del Regne d'Espanya 

Fracàs absolut a l'acte de Vox i el seu diputat Juanjo Aizcorbe a la plaça del Vi de Girona: tan sols ha tingut vint assistents 

La resposta antifeixista gironina ha silenciat amb un altaveu en un balcó de la plaça del Vi el discurs feixista i espanyolista de Vox  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 06/12/2020.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha tallat la plaça del Vi de Girona per impedir el pas de centenars de persones antifeixistes que protestaven per un acte d'una vintena de militants i simpatitzants de Vox. 

Segons l'agència, el CDR havia convocat una manifestació contra el règim del 78 a les deu del matí a la plaça de la Independència, amb la voluntat de marxar fins a la plaça del Vi. Aleshores, la majoria de les i dels manifestants antifeixistes s'han concentrat directament davant de l'ajuntament de Girona pel seu compte, amb l'objectiu d'impedir la concentració de Vox que estava prevista per a les 12 del migdia. 

Ha estat a aquesta hora quan una vintena de militants i simpatitzants de la han entrat amb banderes monàrquiques espanyoles i del partit per celebrar l'acte. Ho han fet pel pont de pedra i amb un cordó policial que els protegia, això sí entre crits d'algunes persones que estaven a fora de la plaça amb estelades. En total, la policia autonòmica catalana ha desplegat una quinzena de furgonetes entre la Brimo i l'Arro a fi de protegir l'acte de Vox. 

Un cop el grup de manifestants de Vox ha arribat, segons l'gència, des del CDR s'ha posat en marxa un potent altaveu per on s'han estat escoltant consignes com 'Girona serà la tomba del feixisme' o 'No passaran'. Tot plegat mentre el president de Vox a Girona, Alberto Tarradas, intentava llegir un manifest juntament amb altres membres del partit. La música i els crits des de l'altra banda de la plaça han impedit que s'escoltés el missatge que intentaven traslladar amb un megàfon. Finalment, el diputat de Vox al Congrés de Diputats, Juanjo Aizcorbe, ha fet un parlament en defensa de la figura de Felip VI i de la Constitució del Regne d'Espanya, de 1978. 

En tot moment, una seixantena d'agents de la Brigada Mòbil i de l'ARRO s'han ocupat de separar els dos grups de manifestants i llevat d'algun llançament d'ous i petards, no s'ha produït cap incident destacable. 

Mitja hora més tard, els concentrats de Vox han decidit marxar un cop havien finalitzat l'acte. Ho han fet, de nou, acompanyats per agents dels Mossos.  

Al final, un petit grup d'antifeixistes han colpejat una de les furgonetes de la Brimo i això ha fet que els agents baixessin i hi haguessin corredisses. Tot plegat ha acabat sense incidents i amb crits de protesta vers els Mossos d'Esquadra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada