dilluns, 28 de desembre del 2020

El brot de coronavirus-19 a la Residència Emma de Sant Joan de les Abadesses ja suma nou persones mortes

El brot de coronavirus-19 a la Residència Emma de Sant Joan de les Abadesses ja suma nou persones mortes 

Encara hi ha 11 persona residents aïllats i una ingressada a l'Hospital 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Joan de les Abadesses (Ripollès, comtat d'Osona) 28/12/2020.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el brot de covid-19 a la Residència Emma de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès, comtat d'Osona) ha afectat 33 persones residents d'un total de 53 usuàries i ja suma nou de mortes.  

El Departament de Salut informa que en aquests moments hi ha 11 persones residents positives aïllades a la zona vermella de la residència, un ingrés hospitalari i 12 persones que s'han recuperat del virus. Pel que fa a les persones professionals, s'han registrat 11 de positives, una dels quals per contacte fora del geriàtric. 

Dues d'aquestes persones treballadores ja s'han reincorporat a la feina.  

En els propers dies es faran testos serològics a les persones residents que fa tres dies que no presenten símptomes per determinar el seu estat immunològic i començar el procés de desaïllament.  

El brot es va detectar el dia 3 de desembre. Segons Salut, un cop es va detectar la primera persona resident amb símptomes compatibles amb la covid-19 es van dur a terme totes les mesures de prevenció i contenció del virus, com ara l'aïllament de tothom resident i es va activar un cribratge massiu a la residència. 

Per tal de facilitar la sectorització de la residència i els correctes aïllaments, durant el brot s'han traslladat algunes de les persones positives a la Residència Orpea de Girona. Actualment, hi queden tres persones ja recuperades que aquest dilluns tornaran a la Fundació Emma. 

Des del Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública de Catalunya s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.  

Salut informa que la situació clínica de les persones residents està sent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris de l'Àrea Bàsica de Salut Ripoll - Sant Joan de les Abadesses. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada