dissabte, 19 de desembre del 2020

Dos brots afecten 72 persones residents i 20 treballadores de dues residències a Santa Coloma de Farners i Calonge i Sant Antoni




Dos brots afecten 72 persones residents i 20 treballadores de dues residències a Santa Coloma de Farners i Calonge i Sant Antoni 

El Departament de Salut ja ha pres totes les mesures necessàries per sectoritzar els centres i evitar més contagis 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, comtat d'Osona) 19/12/2020.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el brots de coronavirus-19 afecten 72 usuaris i 20 treballadors de dues residències del Nord-est de Catalunya. En concret, el Centre Sant Martí de Calonge i Sant Antoni (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona) i el geriàtric Sant Salvadord'Horta de Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, comtat d'Osona). 

En el cas del geriàtric Sant Martí, s'han detectat 44 persones de les residents i 14 de les professionals infectats per covid-19 després del cribratge intensiu que va fer el Departament de Salut un cop va tenir coneixement del brot el passat dimecres. Dues de les persones residents han hagut d'ingressar a l'Hospital de Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona), mentre que la resta o tenen símptomes lleus o no en tenen. Arran del brot, el centre ha sectoritzat l'espai per tal d'evitar que més persones es poguessin infectar. En total, a la residència Sant Martí hi ha 53 persones usuàries i 34 treballadores. 

Es dóna el cas que aquest no ha estat l'únic brot detectat en geriàtrics de gent gran a Calonge i Sant Antoni, aquesta setmana. Una altra residència del municipi també té 29 persones residents amb coronavirus-19. Des del Departament de Salut s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència, amb la col·laboració de l'Ajuntament. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l'Equip d'Atenció Primària de Palamós i amb el suport del servei de Geriatria de l'Hospital de Palamós. 

A banda, també s'ha detectat un brot de covid-19 al Centre Sant Salvador d'Horta de Santa Coloma de Farners. En aquest cas són 28 les persones residents que s'han contagiat d'un total de 96 que s'hi allotgen. A més, hi ha sis persones de les 72 de les professionals que també s'han infectat. De moment, totes les persones usuàries que han contret la malaltia de covid-19 tenen símptomes lleus o no en tenen. Per facilitar la sectorització i aïllament de casos, alguns de les persones pacients s'han derivat al Centre Orpea de Girona, que funciona com un de suport per a aquelles residències que ho necessiten. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada